image
Sursa foto: privesc.eu

„Ucigașii soțului meu au fost eliberați pentru 75.000 de euro”; Strigătul disperat al unei femei din Nisporeni

O femeie din satul Vulcănești, raionul Nisporeni, se plânge că procuratura locală a eliberat cinci ucigași ai soțului ei, împușcat pe 25 mai curent, contra unei sume de 75.000 de euro. Victima cere ca dosarul să fie transmis Procuraturii Generale.

Crima a avut loc la data de 25 mai curent, în jurul orelor 22:00. Potrivit femeii, în timp ce concubinii se întorceau acasă, în ograda familiei au dat buzna cinci indivizi și au început să îl ia la pumni pe bărbat, strigând „Hai să-l ucidem”.

Olga Stoica, soția bărbatului decedat, spune că a încercat să-l apere pe soț, iar în cele din urmă a primit câteva lovituri și a căzut la pâmânt.

Unul dintre suspecți, pe nume Ruslan Embrian, ar fi împușcat în direcția bărbatului, iar acesta a decedat pe loc.

Potrivit mărturiilor, indivizii au tras și în femeie, însă aceasta a scăpat cu viață.

„A doua zi am fost chemată la procuratură și la poliție, unde au început să mă întrebe despre circumstanțele producerii incidentului. După ce am povestit tot, că cei cinci indivizi au împușcat în mine și în soț, procurorul a început să strige la mine și să mă insulte, spunând că mint referitor la cele întâmplate”, spune Olga Stoica.

Femeia a mai mărturisit că doar unul dintre cei cinci indivizi au fost arestați și că procurorul a insistat pe versiunea că doar unul a împușcat în bărbat. De cealaltă parte, Olga Stoica spune că a avut loc un omor în grup și cere ca toți cei cinci bărbați să fie arestați.

Locuitorii din sat spun că, după câteva zile de la omor, cei patru indivizi care au fost eliberați s-au lăudat că tatăl tânărului care ar fi tras în bărbat, și care este un om de afaceri, ar fi achitat procurorului care se ocupa de caz suma de 75.000 de euro pentru ca aceștia să fie eliberați.

Potrivit informațiilor prezentate în cadrul unei conferințe de presă, femeia s-a adresat și la Procuratura Generală, însă adjunctul Procurorului General, Igor Popa, a respins plângerea victimei.

Acum femeia cere o expertiză repetată și insistă ca dosarul să fie transmis Procuraturii Generale.

Concubinii aveau împreună patru copii, fiind în așteptarea celui de-al cincilea.

Contactați de Jurnal.md pentru o reacție, reprezentanții Procuraturii din Nisporeni ne-au spus că toți procurorii se află într-o ședință și să revenim peste două ore.

Procuratura Generală, spune că In noaptea crimei, ofițerii de poliție au reţinut persoana bănuită, care ulterior a fost pusă sub învinuire, plasată în arest preventiv pentru 30 de zile. Alte patru persoane, care s-au aflat la faţa locului în momentul crimei, sunt căutate de poliţie pentru a fi aduse şi audiate..

Procurorul General a retras cauza penală din gestiunea IP Nisporeni şi a transmis-o pentru examinare Direcţiei Generale de Urmarire penala a IGP al MAI.

Concomitent, PG a dispus și cercetarea aspectelor ce țin de legalitatea atribuirii și deținerii dreptului de port armă de către învinuit.

Noutăţile partenerilor

comentarii: