image
Sursa foto: Getty Images

Întâlnirea micuţului Murtaza cu Messi se transformă într-un coşmar pentru puştiul afgan şi familia lui

În urmă cu doi ani, toată lumea era impresionată de povestea afganului care purta o pungă de plastic alb-albastră în loc de tricou şi pe care era scris numărul 10 şi MESSI.

Celebritatea micuţului Murtaza Ahmadi a devenit un coşmar pentru el familia acestuia, nevoită să se mute de mai multe ori de teama talibanilor şi a altor terorişti convinşi că Lionel Messi i-a dat bani mulţi copilului. În plus, părinţi s-au temut să-l mai lase să meargă la şcoală.

Celebrul fotbalist l-a întâlnit pe băiat la aproape un an de la apariţia pozei, la Doha, Qatar, acolo unde Barcelona se deplasase pentru un meci cu Al Ahli.

Ce a spus mama lui Murtaza despre legătura familiei sale cu Lionel Messi

În loc să-l ajute, legătura cu Messi a devenit o problemă extrem de importantă pentru copil şi pentru membrii familiei sale.

"Din ziua în care Murtaza a devenit faimos, viaţa noastră s-a schimbat. Nu doar talibanii, dar şi alte grupuri au început să creadă că Messi i-a dat mulţi bani fiului meu. Nu l-am mai trimis la şcoală şi am fost ameninţaţi tot timpul”, a declarat mama băiatului, pentru CNN. Era mai bine dacă Murtaza nu ajungea faimos”, a adăugat ea.

Potrivit mamei, copilul ar fi primit de la celebrul fotbalist două tricouri cu autograf şi o minge.

Anterior, la scurt timp după ce in ianuarie 2016 a apărut poza cu punga de plastic, UNICEF îl ajutase pe copil să primească un tricou original de joc, cu un autograf de la Messi, care lângă semnătură i-a scris și "Te iubesc".

Familia lui Murtaza s-ar ascunde acum în Kabul, dar în mai 2016 tot din cauza fricii se mutase în Pakistan.

Pentru că nu au reuşit să se acomodeze, rudele puştiului s-au întors pentru scurt timp în localitatea natală. Acum au fost nevoiţi să îşi abandoneze din nou căminul şi să încerce să-şi piardă urma printre cei 5 milioane de locuitori din capitala Afganistanului.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: