image
Sursa foto: newsbucovina.ro

„PSD n-a înțeles nimic din votul românilor la europarlamentare și-l reșapează pe cel ce și-a bătut joc de diaspora în 2014”

Vicepreședintele regional al PNL, deputatul de Suceava Ioan Bălan, a declarat, joi, că PSD nu a înțeles nimic nici din rezultatul votului și nici din mesajele transmise de sute de mii de români care au îndurat umilința la cozile formate la secțiile de votare din diaspora.

„PSD, după bătaia pe care a încasat-o la alegerile europarlamentare nu a învățat nimic. Primul lucru pe care s-a gândit să-l facă a fost să-l reșapeze pe Titus Corlățean, cel care a și-a bătut joc de diaspora la alegerile prezidențiale din 2014”, a spus Bălan.

El a adăugat că „acest reșapat politic” nu are nici capacitatea și nici viziunea de a rezolva problemele reale ale românilor, fapt demonstrat când a fost ministru de Externe, scrie newsbucovina.ro.

„Cu această propunere PSD își bate joc de români și ca lucrurile să fie duse până la capăt, măcar să-l propună direct pe Titus Corlățean în locul lui Teodor Meleșcanu ca să facă rocada între cei doi miniștri de Externe care și-au bătut joc constant de români”, a spus Bălan.

Deputatul liberal sucevean a explicat că rezultatele votului arată că PSD a avut ca obiectiv să împiedice participarea diasporei la alegerile europarlamentare prin modul în care Guvernul a organizat aceste alegeri în străinătate și că dacă reușeau să voteze toți românii care au fost la cozile de la secțiile de votare din străinătate rezultatul electoral al PSD era sub 20 la sută.

„Acum PSD se află pe locul al doilea în urma alegerilor, cu doar 0,1 la sută în fața USR-PLUS, dar cu aproape cinci procente în spatele PNL, partidul în care tot mai mulți români își pun încrederea că poate rezolva lucrurile în țară. Dacă sute de mii de români care nu au reușit să voteze își exprimau votul, scorul electoral al PSD cobora sub 20 la sută”, a spus Bălan.

El crede că în cunoscutul stil comunist PSD va da vina pe câțiva funcționărași din ambasade pentru modul în care s-a desfășurat votul în străinătate pentru a ascunde că de fapt a fost rezultatul unei politici de partid de guvernare pentru a limita dezastrul la urne.

Sursa: Newsbucovina.ro

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: