image
Sursa foto: jurnal.md

Ancheta fraudei bancare: A fost inițiată procedura de revizuire a clauzelor contractuale cu Kroll

Banca Națională a Moldovei a inițiat o procedură de revizuire a clauzelor contractuale cu compania Kroll, afirmă procurorul general Eduard Harunjen.

„Acum așteptăm poziția oficială a acestei entități, după care acest raport va fi posibil de dat în gestiunea Consiliului Suprem de Securitate, care l-a solicitat, și Comisiei parlamentare”, a declarat astăzi procurorul general.

Potrivit lui Harunjen, raportul Kroll 2 a fost recepționat de către fostul șef al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, de la guvernatorul BNM.

„Acest raport conține o clauză foarte importantă despre care a fost informată conducerea statului, cu remiterea unei copii a acestei clauze. La inițiativa procurorilor, BNM a inițiat o procedură de revizuire a clauzelor cu entitatea Kroll. Acum așteptăm poziția oficială a acestei entități Kroll. După care acest raport va fi posibil de dat în gestiunea Consiliului Suprem de Securitate, care l-a solicitat, și Comisiei parlamentare. Până când avem două solicitări de a le da acest raport”, a spus acesta.

Comisia de anchetă pentru investigarea fraudei bancare a obţinut raportul Kroll 2. Preşedintele comisiei, Alexandru Slusari, spune că totuşi acesta nu conține și lista beneficiarilor, care se află în posesia Procuraturii.

Până în prezent, raportul final al companiei Kroll nu a fost făcut public, în pofida solicitărilor expuse de societatea civilă și fostele partidele de opoziție, aflate acum la guvernare.

Reprezentanții companiei Kroll s-au aflat ieri într-o vizită de lucru la Chișinău, în cadrul căreia au avut întrevederi cu membrii Comisiei de anchetă.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: