image
Sursa foto: reporteris.ro

Anularea alegerilor din Chișinău, criticate dur la București; Senator român: „Acțiunile mafiei devin politică de stat”

„Când acțiunile mafiei devin politică de stat!”. Astfel a comentat senatoarea PNL din România, Iulia Scântei, decizia de ieri a Judecătoriei Chișinău prin care au fost anulate alegerile pentru funcția de primar al capitalei, din 3 iunie.

„Neprevăzutul s-a petrecut la Chișinău! Alegerile pentru funcția de Primar al orașului Chișinău, câștigate de pro-europeanul Andrei Năstase, nu au fost validate de instanță. Andrei Năstase a câștigat mandatul de primar al Chișinăului, în turul doi al alegerilor locale anticipate din Chișinău, obținând cu 12.644 voturi mai mult decât contra-candidatul socialist Ion Ceban”, a menționat Iulia Scântei.

„După alegeri, Partidul Socialiștilor a înaintat la Consiliul Electoral de Circumscripție două sesizări prin care l-au acuzat pe liderul Platformei DA că ar fi făcut agitație electorală în ziua turului doi, prin faptul că a îndemnat oamenii să iasă la alegeri!!! Dacă “agitație electorală” înseamnă să îndemni cetățenii să iasă la vot și motiv să anulezi alegerile libere și democratice, orice devine posibil, din păcate, în Republica Moldova. Dar lupta pentru Chișinău, pentru Moldova, nu se încheie aici!”, a adăugat senatoarea din România.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: