image
Sursa foto: Profimedia

Mii de britanici au rămas fără electricitate după ce Regatul Unit a fost lovit de două furtuni consecutive

Mii de locuinţe din Marea Britanie au rămas fără electricitate după ce țara a fost lovită weekendul trecut de două furtuni consecutive. Furtunile Malik și Corrie au doborât copaci, au avariat liniile de electricitate și au smuls acoperișurile caselor din nordul Angliei și din Scoția.

Cea mai recentă dintre ele, furtuna Corrie, a generat vânturi care au atins duminică viteze de până la 145 de kilometri pe oră în Hebridele Exterioare, un arhipelag din nord-vestul Scoţiei. Ea s-a format după furtuna Malik, care a provocat distrugeri materiale majore în timpul zilei de sâmbătă.

Potrivit autorităţilor locale, circa 37.000 de locuinţe din nordul Scoţiei au rămas fără electricitate după cele două furtuni, care s-au abătut asupra acestei zone la distanţă de 48 de ore una de cealaltă, scrie Agerpres.

Luni dimineaţă, compania Northern Powergrid a anunţat că 7.000 de locuinţe erau în continuare lipsite de electricitate, 4.000 din cauza furtunii Malik şi 3.000 din cauza furtunii Corrie.

Compania a anunţat că va lucra în perioada următoare pentru a restabili alimentarea cu energie electrică în comitatele Northumberland, Durham şi Tyne and Wear. Reprezentanţii acestui furnizor se aşteaptă ca operaţiunile de restabilire a furnizării de energie electrică să se prelungească până marţi.

Noutăţile partenerilor

comentarii: