image
Sursa foto: sciencenews.org

Când se încheie pandemia? Profeția unui savant italian

Specialistul în boli infecțioase de la Ospedale Policlinico San Martino di Genova, Matteo Bassetti, a riscat o predicție în ceea ce privește încheierea pandemiei.

Totodată, medicul a declarat că se apropie momentul în care vom putea renunța la măști.

Când vom putea spune adio măștilor?

„Măștile? Vom putea scăpa de ele atunci când sunt 30 de milioane de persoane vaccinate, la 3 săptămâni după prima doză”.

Invitat la emisiunea „Un giorno da pecora”, difuzată la postul de radio Rai , profesorul Matteo Bassetti, specialist în boli infecțioase la spitalul San Martino din Genova, le-a dat vești foarte bune italienilor .

Sfârșitul pandemiei se apropie

Totodată, specialistul în boli infecțioase de la Ospedale Policlinico San Martino di Genova, Matteo Bassetti, a declarat că se apropie momentul în care vom putea renunța la măști.s-a aventurat să facă și o predicție asupra sfțrșitului pandemiei: „În septembrie- Octombrie cred că totul se va termina „, a declarat el.

Fără să susțină că încheierea pandemiei e inevitabilă, expertul italian a declarat că ipoteza sa este confirmată de cifrele internărilor în terapie intensivă (în mod clar în scădere) și de tendința de încetinire a numărului de îmbolnăviri. Mai mult, până și cazurile grave par să fi regresat. „Numerele scad rapid, – a spus profesorul Matteo Bassetti în timpul intervenției sale la radio – 100 de persoane care părăsesc terapie intensivă într-o zi sunt multe” .

Președintele american Joe Biden a confirmat că americanii care s-au vaccinat vor putea renunța la purtarea măștilor după 15 zile de la cea de a doua doză. Știrile venite de peste ocean au reaprins această dezbatere și în Italia, mai ales că sezonul estival se apropie și temperaturile cresc. „Când ajungem la 30 de milioane de persoane vaccinate, la 3 săptămâni după prima doză, vom putea să scăpăm de ele”, a spus Bassetti. Când? „De la mijlocul lunii iunie încolo nu cred că ar mai trei să purtăm măști în aer liber”, a conchis specialistul de la Ospedale Policlinico San Martino din Genova, citat de ziarul italian Il Giornale.

Noutăţile partenerilor

comentarii: