image
Sursa foto: PCCOCS

Percheziții în 17 locații din țară: Șapte persoane au fost reținute

17 percheziții, șapte persoane reținute și mărfuri de contrabandă în valoare de peste 3,5 milioane de lei ridicate. Acesta este bilanțul unei ample operațiuni desfășurate pe parcursul ultimelor trei zile de forțele de ordine.

Forțele de ordine au stabilit modalității de operare a învinuiților, a rutelor de deplasare, precum și a locurilor de aprovizionare, depozitare și comercializare a bunurilor de contrabandă.

Mărfurile erau procurate de la piața „KM7” din orașul Odessa și introduse în țară prin regiunea transnistreană, cu eludarea posturilor vamale interne de control.

PCCOCSPCCOCS

Cinci membri ai grupării au fost reținuți în flagrant marți seara, în rezultatul unei ambuscade organizate pe traseul Anenii Noii-Chișinău, cu suportul operațional al colaboratorilor BPDS „Fulger”.

PCCOCSPCCOCS

În două dintre mașinile percheziționate au fost găsite mai multe colete cu haine și încălțăminte introduse prin contrabandă, iar celelalte trei mașini erau utilizate pe post de antemergătoare, cu scopul de a monitoriza traseul și de a semnala eventuale filtre de control. 

PCCOCSPCCOCS

Operațiunea a continuat cu percheziții în 17 locații. Au fost percheziționate atât domiciliile suspecților, cât și mai multe puncte comerciale din localitățile Chișinău, Bălți și Căușeni. În rezultatul perchezițiilor operate, au fost depistate mai multe mărfuri de larg consum, preponderent încălțăminte, fără acte de proveniență.

PCCOCSPCCOCS

Descinderile s-au mai soldat și cu reținerea altor două persoane, care ar fi avut rolul de a intermedia transmiterea mărfurilor de contrabandă către beneficiari.

Potrivit primelor estimări, valoarea tuturor loturilor depistate depășește suma de 3,5 milioane de lei.

PCCOCSPCCOCS

Cercetările continuă în vederea identificării tuturor persoanelor implicate în filiera infracțională deconspirată. Totodată, având în vedere că o bună parte din bunurile depistate aveau marcajele unor branduri renumite, cazul va fi examinat și prin prisma încălcării drepturilor de proprietate intelectuală. 

În caz de condamnare, învinuiții, care inițial au fost reținuți pentru un termen de 72 ore, riscă închisoare pe un termen de la 3 la 10 ani.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: