image
Sursa foto: bordergov.md

Un moldovean s-a pornit în Germania cu un act de identitate falsificat

Un conațional a apelat la serviciile unei persoane străine pentru a-și perfecta o carte de identitate românească, ca la trecerea frontierei să afle că este falsificată. Polițiștii de frontieră din punctul de trcere Leușeni au identificat documentul falsificat în urma efectuării unor verificări suplimentare asupra tânărului.

În data de 27 august, în jurul orei 16:00, s-a apropiat la linia de control cetățeanul Republicii Moldova de 33 de ani, în calitate de pasager al unei rute de ocazie cu detinația - Germania.

După o discuție cu tânărul și conform analizei de risc, s-a luat decizia extinderii verificării acestuia. Ca urmare, în portmoneul bărbatului s-a depistat o carte de identitate, care ar fi emisă de autoritățile române.

Polițiștii de frontieră au avut bănuială rezonabilă privind autenticitatea acesteia, cu ajutorul tehnicii din dotare fiind identificate mai multe elemente de contrafacere. 

În declarații, cetățeanul a spus că obținuse documentul prin intermediul unei persoane necunoscute, contra sumei de 150 de euro, însă a fost asigurat de veridicitatea acestuia.

Pe fapta dată, polițiștii de frontieră din Direcția regională VEST continuă cercetările pentru elucidarea circumstanțelor și luării măsurilor legale ce se impun. 

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: