image
Sursa foto: jurnal.md

Eugen Tomac cheamă oamenii să voteze ACUM: În caz contrar, în RM se poate instaura o dictatură cum n-a mai văzut acest ținut

Alegerile parlamentare de duminică sunt cruciale pentru Republica Moldova, afirmă deputatul român Eugen Tomac, președintele Partidului Mișcarea Populară. Tomac susține că cea mai bună soluție pentru RM este votul pentru blocul ACUM Platforma DA și PAS și îndeamnă oamenii să iasă masiv la vot.

„VOTUL este singura armă, luni poate fi prea târziu! Duminică, în R. Moldova sunt alegeri cruciale. Rusia vrea să anexeze un stat fragil și sfâșiat de sărăcie prin manipulare și control fățiș a campaniei pentru alegerile parlamentare. În ultimii ani, cetățenii R. Moldova au trăit scene greu de cuprins într-un film: a fost furat un miliard de dolari și nimeni nu răspunde în fața legii pentru asta; a fost arestat primarul Chișinăului și eliminat din viața publică prin metode mafiote; au fost anulate alegerile anticipate pentru Primăria Chișinău câștigate în mod democratic, doar pentru că nu a ieșit învingător preferatul regimului; a fost anulată, în stil bolșevic, cetățenia R. Moldova a Președintelui Băsescu. Este tot mai limpede că dacă oamenii onești, cei cărora le pasă de soarta R. Moldova, nu vor ieși la vot, peste Prut se poate instaura o dictatură cum nu a mai văzut acest ținut”, afirmă deputatul român, într-o postare pe facebook.

Eugen Tomac îndeamnă toți cetățenii Republicii Moldova să iasă la vot și să voteze „pentru alternativa care poate, în mod asumat, să readucă RM în rândul statelor europene respectate”.

„Mi-aș fi dorit ca toți unioniștii din Basarabia să formeze un singur pol politic, însă acest curent nu este suficient de bine consolidat la acest scrutin. De aceea, mă alătur îndemnului Președintelui Băsescu și vă invit să votați pentru soluția cea mai potrivită ACUM. RM nu trebuie lăsată în mâna lui Dodon și, prin urmare, în ghearele Federației Ruse”, susține Tomac.

Potrivit deputatului de la București, programul lui Dodon este următorul: „Anularea regimului de liberă circulație în Uniunea Europeană, la fel cum, în urmă cu zece ani, Vornin introducea în mod unilateral vize pentru România; interzicerea prin lege a curentului unionist și arestarea tuturor celor care promovează apropierea de România; în mod sigur, arestarea liderilor politici incomozi, începând cu Maia Sandu și Andrei Năstase; declararea limbii ruse drept a doua limbă de stat”.

„Visul lui Dodon este arborarea drapelului Federației Ruse pe clădirea Parlamentului R. Moldova, așa cum este deja la Tiraspol. Toate aceste pot fi oprite dacă oamenii buni și conștienți de pericolul rusesc vor ieși la vot!”, a conchis Eugen Tomac.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: