Directoarea adjunctă a Regiei „Spații verzi”, Galina Leahu, a încercat să justifice gestul primarului interimar, dar a recunoscut că întreprinderea municipală are nevoie de multe lucruri pentru a ușura viața angajaților.

Și cofondatoarea organizației obștești „Părinți solidari” susține că banii puteau fi cheltuiți altfel. Ala Revenco a făcut un calcul în ce ar fi putut fi investite cele aproape două milioane de lei.

Echipa Jurnal TV a încercat să discute cu reprezentanţii firmei „Decor Bureau”, care a primit banii din bugetul public. Inițial, jurnaliștilor li s-a spus la telefon că, în scurt timp, va reveni persoana responsabilă de acest proiect și ne va oferi răspuns la toate întrebările. Doar că nimeni nu a revenit şi nici nu a mai răspuns la cele două numere de telefon ale companiei.

Amintim că, acum două zile, Silvia Radu a inaugurat covorul de flori în cadrul unei conferințe de presă şi a anunţat că acesta a costat 1,8 milioane de lei. Potrivit purtătorului de cuvânt al Primăriei capitalei, Vadim Brânzaniuc, licitația pentru procurarea florilor a fost organizată pe 30 martie. Pe 5 aprilie a fost semnat contractul cu agentul economic, iar pe 11 aprilie florile au fost livrate. Astăzi, Brânzaniuc nu a răspuns la telefon pentru comentarii. De menţionat că acelaşi agent economic, „Decor Bureau” SRL, a încheiat acum o lună un contract de aproape 300 de mii de lei cu Secretariatul Parlamentului Republicii Moldova pentru servicii de iluminare, sunet şi decorul unei săli de conferinţe.