image
Sursa foto: Facebook/Igor Dodon

OFICIAL: Vadim Ceban - candidatul la funcția de director al companiei Moldovagaz

Candidatul la funcția de Președinte al Consiliului de Administrație al „Moldovagaz” este Vadim Ceban, în prezent bașcanul interimar al UTA Găgăuzia. Acesta a participat astăzi la o întrevedere la Președinție, împreună cu ministrul Economiei, Vadim Brânzan.

„Am discutat cele mai importante aspecte ce țin de asigurarea funcționării eficiente a sistemului de aprovizionare cu gaze naturale a consumatorilor, dar și cele mai stringente sarcini, care stau în fața noii conduceri a Moldovagaz. Există informație preventivă despre diferite scheme frauduloase puse în aplicare în sistemul energetic în general, și în stucturile ”Moldovagaz”, în particular, care au impact semnificativ asupra costurilor interne și, implicit, asupra tarifelor la gaze”, a comentat președintele Igor Dodon.

Candidatura lui Ceban trebuie să fie aprobată de Guvern, precum și de Consiliul de Observatori al Moldovagaz, condus de reprezentanții Gazprom.

Vadim Ceban a fost anterior șeful de direcție la Ministerul Economiei, iar în 2009 a fost director la ANRE.

Precizăm că funcția de director la Moldovagaz a devenit vacantă în mai 2018. Atunci Vasile Botnari, apropiat lui Plahotniuc, a fost numit director la SIS.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: