„Acest caz nu a fost investigat. Nimeni nu a fost tras la răspundere. Ucigașii sunt promovați astăzi”, a comentat jurnalistul Vasile Năstase. În continuare, Jurnal TV a pus pe post mărturiile cutremurătoare ale văduvei lui Constantin Ciupac, din satul Cigârleni, Ialoveni.

Investigația Jurnal TV a fost obiectul unei sesizări depuse la procuratură de deputatul Platformei DA, Liviu Vovc.

„După investigația JurnalTV și sesizarea depusă la procuratură lucrurile încep a se mișca. E inadmisibil că s-a încercat mușamalizarea acestui caz. Primul pas e făcut. Dupa 19 ani de tăcere Procuratura Generală a dispus reluarea investigațiilor. Sper Procurorul General să își dea demisia cât mai rapid, iar în fruntea acestei instituții să vină o persoană competentă și apolitică. Acest lucru este imperios necesar pentru a afla adevărul despre crima de la Cigârleni dar și multe alte ilegalități. Crimele nu au termen de prescripție!”, a comentat Liviu Vovc.

„Domnule Harujen, aici nu e vorba de demisie de onoare. Pur și simplu plecați. Plecați de bună voie. Procurorii trebuie să își îndeplinească atribuțiile de serviciu și nu interesele dvs.”, s-a adresat legislatorul către actualul procuror general.

(Investigația Jurnal TV cu privire la acest caz, începând cu minutul 20)

sesizare PGsesizare PG
răspuns PGrăspuns PG