image
Sursa foto: jurnal.md

UPDATE: Mandat de arest preventiv pentru 30 de zile pe numele persoanei care a încercat să treacă hotarul cu 2 kg de droguri

UPDATE // 15:24 La solicitarea procurorilor PCCOCS, Judecătoria Chișinău a aplicat arestul preventiv pentru 30 de zile în privința femeii din Ucraina, care vineri s-a prezentat la frontieră, în calitate de pieton, cu circa 2 kg droguri, lipite de corp.

PCCOCS continuă investigațiile, în vederea stabilirii contribuției ilegale a altor persoane și stabilirii întregului tablou infracțional.

Amintim că la intrarea în Republica Moldova, prin punctul de trecere a frontierei Tudora, la 13 mai, a fost reținută o femeie, cetățeancă a Ucrainei. Aceasta transporta o cantitate impunătoare de droguri.

Potrivit Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) femeia s-a prezentat la linia de control în calitate de pieton. Aceasta a fost supusă verificării suplimentare de către angajații de la Poliţia de Frontieră.

Ca rezultat, a fost depistat un pachet cu substanță solidă granulată, asemănătoare după culoare și miros cu substanță narcotică de tip PVP, cu greutatea de circa 2 kg. Pachetul era dosit sub o centură medicală, care era cuplată pe corpul femei.

Astăzi, 14 mai, procurorii PCCOCS au solicitat la Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, aplicarea arestului preventiv în privința acesteia, în vederea cercetării obiective a cauzei, timp în care persoana va beneficia de garanțiile prevăzute de Codul de procedură penală și de prezumția nevinovăției. Urmează ca magistrații să se pronunțe cu privire la solicitarea procurorilor.

Noutăţile partenerilor

comentarii: