image
Sursa foto: expresul.md

Comercianții din Ungheni au organizat o acțiune de protest, nemulțumiți de decizia CNESP; Ce au decis autoritățile locale

Angajații piețelor din Ungheni au organizat azi, 26 februarie, o acțiune de protest în Piața Independenții din centrul orașului Ungheni. Comercianții au cerut să lucreze conform graficului obișnuit nemulțumiți de decizia CNESP, prin care li se interzice să activeze duminica.

Angajații piețelor și-au exprimat nemulțumirea că autoritățile i-au impus să-și modifice programul de lucru, rămânând în vigoare doar zilele de marți, joi și sâmbătă, transmite expresul md. În timpul protestului comercianților, a avut loc o convocare a reprezentanților Comisiei în Sănătate Publică din cadrul Consiliului raional Ungheni.

Ca rezultat, reprezentanții Comisiei au decis că piețele vor activa și în zilele de duminică, cu condiții respectării tuturor cerințelor impuse de experții epidemiologi. „Noi vom monitoriza ca atât comercianții, cât și vizitatorii piețelor să poarte măști, și în caz contrat vor fi aplicate amenzi usturătoare. Aceste reguli sunt impuse nu doar pentru piețe, dar și pentru toți agenții economici din oraș”, le-a spus comercianților, vicepreședintele orașului Ungheni, Dionisie Ternovschi.

Amintim că ieri RM a înregistrat un anti-record de infectări cu virusul Covid - 1736 de cazuri de îmbolnăvire. Numărul pacienților vindecați este de patru ori mai mic - doar 425 de persoane vindecate. Majoritatea secțiilor Covid a spitalelor din RM sunt arhipline, iar autoritățile au fost nevoite să suplimenteze numărul de paturi.

Tatiana Zatâc, secretarul de stat al Ministerului Sănătății a precizat că spre deosebire de luna decembrie, când la fel, era înregistrată o rată mare a numărului de infectări, dar și o rată mare de persoane vindecate, la momentul actual numărul de persoane vindecate este de câteva ori mai mic decât al celor infectați, iar virusul atacă mai dur și tratamentul cere o perioadă mai îndelungată de spitalizare.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: