image
Sursa foto: zf.ro

Viorica Dăncilă preia șefia PSD; Ce decizii au mai luat Dăncilă și baronii în timp ce Dragnea era în drum spre pușcărie

În timp ce Liviu Dragnea se afla în drum spre penitenciar, Viorica Dăncilă și președinții de filiale s-au întâlnit la sediul PSD pentru a prelua puterea în partid, după ce, duminică seara, se ceruse deja demisia președintelui. Viorica Dăncilă a anunțat că a preluat, deocamdată neoficial, președinția interimară a PSD, până la un Congres care va fi organizat probabil în vară.

În cadrul unei conferințe de presă, Viorica Dăncilă a declarat că este „o dramă” ce i se întâmplă lui Liviu Dragnea şi familiei sale, subliniind că nu îşi va da demisia şi că preia funcţia de preşedinte al partidului.

„În calitate de preşedinte executiv preiau funcţia de preşedinte al partidului. Uman, vorbind, este o dramă pentru el şi familia lui. Ca si colegi, suntem alături de el şi de familia sa este un moment dificil. Nu vom comenta decizia instanţei de judecată pronunţată azi”, a declarat aceasta.

Rapiditatea cu care s-au mișcat baronii și premierul român a fost provocată de mutarea gândită de Liviu Dragnea pentru propria sa succesiune, respectiv instalarea Liei Olguța Vasilescu în fruntea partidului, secondată de fidelii săi, Codrin Ștefănescu, Cătălin Rădulescu, Mircea Drăghici, astfel încât partidul să fie controlat în continuare de ei.

Digi24 transmite că surse participante la discuția din sediul PSD din Băneasa au declarat că oamenii lui Dragnea au fost reduși rapid la tăcere, deși Codrin Ștefănescu a încercat să se impună în fața colegilor. Sursele citate susțin, totodată, că toți oamenii lui Dragnea vor fi schimbați din funcții, maine, la ședința CEX, unde Viorica Dăncilă va numi un nou secretar general în locul lui Codrin Ștefănescu și un nou trezorier în locul lui Mircea Drăghici, el însuși urmărit penal pentru nereguli cu banii partidului.

Mâine va fi stabilit și un interimar pentru președinția Camerei Deputaților, rămasă acum fără șef, după care partidul va desemna și un nou candidat pentru acest post, pe care însă nu mai are multe șanse să îl obțină la un vot în fața opoziției.

La declarațiile susținute la finalul întâlnirii de către Viorica Dăncilă și liderii județeni au lipsit Codrin ștefănescu și Cătălin Rădulescu, aceștia nemaifiind doriți la aparițiile publice ale conducerii PSD.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: