image
Sursa foto: captură video

Ghenadie Sajin, fost director la Finpar-Invest și apropiat lui Plahotniuc, cercetat disciplinar

Ghenadie Sajin, în prezent președinte al raionului Ialoveni, va fi supus unei cercetări disciplinare pentru activitatea sa la conducerea Agenției pentru Supraveghere Tehnică. O solicitare în acest sens a fost făcută astăzi de premierul Maia Sandu.

„Îl rog pe ministrul Brânzan (n.r. Vadim Brânzan - Ministrul Economiei și Infrastructurii) să inițieze o procedură de cercetare disciplinară a lui Ghenadie Sajin, șeful Agenției pentru Supraveghere Tehnică, fosta Inspecție de Stat în Construcție. Chiar dacă la moment este președinte al raionului Ialoveni, este în continuare și șef titular al Agenției pentru Supraveghere Tehnică”, a declarat Maia Sandu în debutul ședinței Guvernului.

„Toată lumea cunoaște abuzurile și încălcările pe care le-a comis acets om în funcția pe care a deținut-o. Este cazul să se cerceteze aceste abuzuri și să veniți cu o decizie potrivită”, a adăugat premierul.

Ghenadie Sajin a fost anterior director al Finpar-Invest SRL, una dintre companiile ex-președintelui PD, Vladimir Plahotniuc. Totodată, acest ar fi cumnat cu Valeriu Zubco, fost procuror general, cu care a participat la vânătoarea din Pădurea Domnească, în decembrie 2012.

În martie 2019, acesta a devenit președinte al raionului Ialoveni.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: