image
Sursa foto: Getty Images

Departamentul de Stat al SUA se DISTANȚEAZĂ de scrisoarea lui Rudolph Giuliani către România

Cotidianul The Guardian a cerut o poziție a Departamentului de Stat al SUA, cu privire la scrisoarea în care Rudolph Giuliani critică România. Departamentul de Stat al SUA se distanțează clar de scrisoarea lui Giuliani și arată că aceasta a fost trimisă sub antetul firmei sale private de avocatură.

„Departamentul de Stat se distanţează de intervenţia lui Giuliani. Întrebaţi dacă US este de acord cu remarcile sale, un purtător de cuvânt a spus: "România până recent a demonstrat un progres considerabil în combaterea corupţiei şi construirea unui stat de drept eficient. Încurajăm românii să continue pe această cale".

Epistola a fost scrisă sub antetul Giuliani Partners, firma sa privată de consultanță, și nu a menționat rolul de avocat personal al președintelui american.

Ambasada SUA la București a dat un comunicat de presă, după scrisoarea lui Giuliani, în care afirmă că nu va comenta „opiniile sau concluziile unor persoane fizice” și a reiterat sprijinul Americii pentru continuarea luptei anticorupție.

Rudy Giuliani a transmis o scrisoare președintelui Klaus Iohannis și altor oficiali români în care cere verificarea protocoalelor Parchet General-SRI și stoparea presiunile asupra judecătorilor.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: