image
Sursa foto: Getty Images

Prețul plătit de Barcelona pentru o greșeală istorică: Cum au pierdut catalanii o mașinărie de goluri

După ce a făcut furori la Borussia Dortmund, Paco Alcacer a fost din nou entuziasmant și pentru naționala Spaniei, în meciul amical cu Țara Galilor, în care a marcat două goluri, în minutele 8 și 29, iar "Furia Roja" s-a impus cu 4-1.

Astfel, presa spaniolă o critică pe Barcelona pentru lejeritatea cu care l-a cedat pe atacantul de 25 de ani, titrând că acest lucru se poate dovedi o "greșeală istorică", iar gafa este considerată una "inexplicabilă". Asta după ce nemții i-au anunțat deja pe omologii catalani că intenționează să-l transfere definitiv pe pe atacant și să activeze clauza de 23 de milioane de euro (aproape 30 de milioane cu tot cu bonusuri), una mică dacă avem în vedere rata de goluri marcate, demnă de cartea recordurilor, așa cum titra presa spaniolă în ultima vreme.

Paco a avut un start fulminant de sezon la Borussia, marcând 6 goluri în 81 de minute jucate doar în campionatul Germaniei, ceea ce înseamnă o medie de un gol la 13,5 minute jucate. Trebuie spus că Paco nu a fost titular în niciunul dintre meciurile din Bundesliga în care a jucat, el intrând pe parcurs. În plus, atacantul a mai evoluat și în meciul cu AS Monaco, din grupele UEFA Champions League, unde a fost integralist și a marcat un gol.

Astfel, cu tot cu meciul pentru naționala Spaniei, unde a fost convocat din nou după doi ani și jumătate, Paco a marcat 9 goluri în 5 meciuri oficiale, ceea ce înseamnă un gol la 32,6 minute jucate.

În vară, fotbalistul de 25 de ani a fost împrumutat de Barcelona la Dortmund, pentru un sezon, cu opţiune de cumpărare. Având în vedere startul de sezon al Barcei, publicația spaniolă Marca nu își explică de ce a ales să-l cedeze atât de ușor pe acest jucător, care se dovedește o adevărată mașină de goluri și care putea fi lejer o alternativă pentru Luis Suarez.

Totul mai ales după ce catalanii se confruntă cu probleme în acest debut de sezon, având 4 meciuri la rând în care nu a reușit să câștige în campionat (3 remize și o înfrângere). În comparație, Lionel Messi are 5 goluri în 575 de minute jucate în campionat, ceea ce înseamnă un gol la 115 minute pentru Barca.

Atacantul a fost transferat de la Valencia la Barcelona în august 2016, cu 30 de milioane de euro. Paco are 14 selecții și 8 goluri pentru naționala Spaniei.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: