image
Sursa foto: jurnal.md

Slusari, despre prețul pomenilor electorale ale lui Plahotniuc: „Până la alegeri, statul se va împrumuta cu câteva miliarde”

Vicepreședintele Platformei Demnitate și Adevăr, Alexandru Slusari, afirmă că, potrivit surselor sale din mai multe ministere, pentru a rezista până la alegeri, în următoarele două luni statul va împrumuta alte câteva miliarde de lei la bănci, majorând semnificativ datoria internă.

Acest lucru are loc din motiv că bugetul public național nu are bani pentru îndeplinirea pomenilor electorale ale lui Plahotniuc, scrie Alexandru Slusari, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

„Ministerul Finanțelor nu se poate descurca cu nouă lege privind salarizarea în sectorul bugetar. Pentru a rezista până la alegeri, în următoarele două luni statul va împrumuta miliarde de la bănci, majorând semnificativ datoria internă”, afirmă Alexandru Slusari.

„Politica de stat a regimului - îndatorarea și împovărarea poporului. Deja la 2 ianuarie au fost împrumutate peste 470 mln. lei sau de 2,5 ori mai mult decât în anul trecut în perioada similară. Totodată, rețineți că în anul 2018 prima plasare a Valorilor Mobiliare de Stat a avut loc pe 9 ianuarie. Plus la toate, autoritățile abilitate au primit indicații de a încasa pentru perioada imediat următoare sumele maximale de amenzi de la agenți economici și populație", a mai punctat vicepreședintele Platformei DA.

Noutăţile partenerilor

comentarii: