image
Sursa foto: Jurnal.md / Nadejda Roșcovanu

Prima ninsoare - o adevărată provocare; Deși drumarii spun că au muncit din greu, pe străzi s-a circulat cu mare dificultate

Drumarii ne anunță că au lucrat din greu, în ultimele 24 de ore, dar pe străzile Chișinăului s-a circulat cu dificultate. Mute mașini au rămas în troiene, iar pietonii au fost nevoiți să mistuie omătul pe trotuarele necurățate. Între timp, Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis pentru ziua de mâine Cod galben de polei pe întreg teritoriul Republicii Moldova. Avertizarea este valabilă până joi.

Ziua de marți a început cu darea zăpezii de pe mașini, din curți și din fața edificiilor. Pe trotuare, oamenii mergeau cu mare grijă, unul după altul, pe cărări. Multe porțiuni erau chiar periculoase, din cauza poleiului.

Omătul a ocupat și stațiile de așteptare. Oamenii erau nevoiți să intre în mormane de zăpadă când ieșeau sau intrau în transportul public.

Potrivit medicilor, în ultimele 24 de ore, la Institutul de Medicină Urgentă au ajuns peste 200 de pacienți cu diverse traumatisme și luxații.

Regia „Exdrupo" ne anunță că a intervenit în regim non stop pe străzile din oraș și pe căile de acces spre suburbii, astfel că nu există drumuri blocate. S-a intervenit cu 51 de autospeciale. În total a fost împrăștiate peste 1110 tone de antiderapant. La deszăpezire au fost antrenați și 400 de muncitori, care activează pentru a curăța curțile blocurilor. Automobiliștii sunt rugați să nu parcheze pe marginea străzilor și pe trotuare, pentru a permite utilajelor să intervină în timp util. Agenții economici și gestionarii de imobile sunt îndemnați să-și curețe de zăpada teritoriul.

Noutăţile partenerilor

comentarii: