image
Sursa foto: Nadejda Roscovanu

Declarația privind persecuțiile regimului oligarhic, AMÂNATĂ din nou de Parlament: „Dacă nu vreți aici, o vom vota în PMAN”

Majoritatea parlamentară a respins, din nou, includerea pe agenda legislativului a unui Proiect de hotărâre cu privire la adoptarea Declarației privind dosarele politice ale persoanelor persecutate de către regimul oligarhic.

„Au fost anunțate proteste de către oamenii care au stat în închisori. Eu mă chinui de două luni cu acest proiect să ajungă pe agenda Parlamentului. Dacă nu vreți aici, o să-l votăm în Piața Marii Adunări Naționale, dar mi se pare că este o chestie de parlamentarism”, a declarat deputatul PPDA Vasile Năstase.

„Am trimis proiectul și la PD. Și acolo au fost oameni care au avut de suferit. Domnule Diacov, nu vă vizează personal, ci un regim”, a adăugat Vasile Năstase.

Precizăm că, acum două săptămâni, socialiștii au fost cei care au propus amânarea votării Declarației privind dosarele politice ale persoanelor persecutate de către regimul oligarhic, argumentând că este nevoie ca aceasta să treacă cu un „consens larg” în Parlament.

Ieri, un grup format din oameni de afaceri, deputați din primul Parlament și membri ai societății civile cere demisia Guvernului Chicu și alegeri parlamentare anticipate. Într-o conferință de presă, ei au anunțat că organizează o acțiune de protest, pe 1 martie, în Piața Marii Adunări Naționale.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: