image
Sursa foto: renasterea.ro

România: Au furat un bancomat, apoi l-au aruncat în aer

Informaţii noi despre jaful de la Braşov. 160.000 de lei au furat trei hoţi dintr-un bancomat. Şi nu oricum - au folosit un dispozitiv artizanal ca să detoneze blindajul ATM-ului. După ce au deschis caseta de valori, au fugit cu banii. Filiala bancară în care era bancomatul este la parterul unui bloc, însă niciun apartament nu a fost afectat de explozie.

Martorii spun că au auzit bubuitura în jurul orei trei şi jumătate, noaptea.

Localnic: S-a auzit o bubuitură puternică, ne-a zdruncinat patul, am zis: Doamne, ce se întâmplă?

Localnică: Am simţit o zguduitură, eu am zis că-i cutremur. M-am uitat pe geam, că stau chiar pe colţ, şi fugeau trei oameni.

Imediat după explozie, au văzut trei persoane care se îndepărtau în fugă, informează Digi24.ro.

Localnic: Ăla din spate avea o plasă, o plasă, o pungă, nu ştiu ce Dumnezeu avea aşa, făcută ghemotoc, ca o franzelă şi o avea în mână, aşa, o ţinea cam în stilul ăsta. Şi ăla din faţă de tot, care era când a ajuns primul pe Arinului, le făcea repede cu mâna, mai repede, mai repede.

Localnic: Ei au ieşit pe lângă maşină, au fugit prin spatele blocului de aici şi s-au întâlnit pe alee, vedeţi, de la blocul ăla turn, prin spatele centralei termice de acolo. Trei, în total. Da, erau trei.

Bancomatul s-a făcut ţăndări, iar unda de şoc a exploziei a distrus incinta sucursalei bancare. Reprezentanţii băncii evită să dea detalii despre soarta banilor din seiful spart.

Criminaliştii caută fiecare centimetru al zonei în căutarea unor indicii care să-i ducă la făptaşi.

Alina Ivan, purtător de cuvânt IPJ Braşov: În acest moment, avem un cerc de suspecţi, asupra căruia urmează să ne pronunţăm, cu privire la măsurile pe care le vom lua.

Poliţiştii au adus şi un câine de urmă care să-i ajute în căutări.

Câinele i-a condus pe anchetatori până în pădurea de pe dealul Tâmpa, chiar în spatele blocului cu agenţia bancară.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: