”Cristiano Ronaldo a crescut valoarea echipei. Venirea lui nu înseamnă că vom câștiga automat Champions League, dar apariția lui îi motivează pe fani și pe jucători. Mentalitatea lui este incredibilă: muncește atât de mult și face atâtea sacrificii. Sunt curios ce va fi”, a spus Andrea Barzagli, pentru Tuttosport.

Juventus a câștigat în două rânduri UEFA Champions League (1984-85 și 1995-96), dar a și pierdut alte șapte finale. Ultimele două eșecuri în ultimul act au venit în 2015 (1-3 cu Barcelona) și în 2017 (1-4 cu Real Madrid).

Sezonul precedent, drumul spre trofeu al bianconerilor a fost oprit tot de Real Madrid. După 3-0 la Torino (dublă Cristiano), ”Bătrâna Doamnă” a condus cu 3-0 pe ”Bernabeu”, dar un penalty controversat transformat de Ronaldo în prelungiri i-a dus pe madrileni în semifinalele competiției.

”Champions League e un trofeu pe care toate echipele vor să îl câștige. Vom lupta pentru toate trofeele, Serie A, Cupa Italiei și Champions League. E greu să câștigi Liga Campionilor, dar sper să ajut la acest lucru. Juventus a fost mereu aproape de Real Madrid în ultima perioadă. Vreau să îmi pun amprenta pe istoria lui Juventus”, spunea Ronaldo, la prezentarea la Juventus.

Cristiano Ronaldo a părăsit Real Madrid după 9 ani în care a scris istorie pe ”Santiago Bernabeu”. La Madrid, Cristiano a câştigat 15 trofee, printre care două titluri, două Cupe, două Supercupe ale Spaniei, patru Ligi ale Campionilor, două Supercupe ale Europei şi trei Cupe Mondiale ale cluburilor.