image
Sursa foto: digisport.ro

Președintele FIFA s-a săturat: Sprijin pentru implementarea VAR, după Real - Juventus

Gianni Infantino, președinte al FIFA, s-a convins că arbitrajul video (VAR) trebuie implementat cât mai rapid în toate competițiile, inclusiv în Liga Campionilor. Aflat la un eveniment organizat de forul internaţional, Infantino a fost chestionat de L'Equipe după returul "sfertului" din Champions League dintre Real Madrid și Juventus, scor 1-3, partidă la care trupa blanco a primit un penalty controversat în minutele de prelungiri.

Jucătorii lui Juventus au protestat după decizia arbitrului Michael Oliver, portarul Buffon a fost eliminat, iar penalty-ul a fost transformat de Cristiano Ronaldo și Real s-a calificat în semifinale.

"Nu mai putem continua aşa! În timp ce întreaga lume poate vedea reluările, arbitrii sunt singurii care nu au la dispoziţie şi, astfel, nu-şi pot corecta posibilele greşeli. Acest lucru trebuie să ia sfârşit! Arbitrajul video îi va ajuta pe arbitri.

Fotbalul este un joc, iar noi trebuie să ne asigurăm că este pe cât se poate de transparent. Vom trece de la o greşeală gravă la fiecare trei meciuri, la una la 19 partide", a spus Infantino conform L'Equipe, citată de digisport.ro, într-o conferință de presă la încheierea congresului Confederației sud-americane de fotbal (CONMEBOL) de la Buenos Aires.

Tragerea la sorţi a meciurilor din semifinalele Ligii Campionilor va avea loc vineri, de la ora 14:00, la Nyon şi va fi precedată de tragerea la sorţi a partidelor din penultimul act al Europa League (13:00).

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: