image
Sursa foto: presedinte.md

Dodon a fost primit de Kozak la Moscova; Kremlinul: Putin nu planifică o întâlnire cu președintele RM

Președintele Igor Dodon, aflat în vizită de lucru la Moscova, a avut o întrevedere cu Dmitri Kozak, șeful-adjunct al Administrației prezidențiale și reprezentant Special al Președintelui rus pentru dezvoltarea relațiilor comercial-economice cu Republica Moldova.

Între timp, presa rusă a anunțat că Vladimir Putin nu are pe agendă o întrevedere cu Igor Dodon.

Cei doi oficiali au convenit asupra organizării în luna octombrie curent, la Chișinău, a unei noi ședințe a Comisiei Interguvernamentale moldo-ruse pentru colaborare comercial-economică, în cadrul căreia urmează să fie semnate un șir de acorduri bilaterale.

„În mod special, am abordat subiectul privind reluarea negocierilor pentru acordarea creditului rus în mărime de 200 milioane de euro pentru susținerea agenților economici și a populației Republicii Moldova în această perioadă dificilă. Am convenit ca în zilele următoare, să se desfășoare prima rundă de negocieri dintre reprezentanții Guvernelor Republicii Moldova și Federației Ruse”, a anunțat Dodon.

Șeful statului a mai precizat că a discutat cu partea rusă problema legată de acordarea autorizațiilor pentru tranzitarea mărfurilor moldovenești pe teritoriul Ucrainei pentru a fi exportate în Rusia.

„Organele de resort au primit indicația de a soluționa această problemă în cel mai scurt timp posibil, în condiții reciproc avantajoase”, a adăugat Igor Dodon.

El a mai adăugat că a convenit cu Dmitri Kozak ca în timpul apropiat, să fie examinată posibilitatea de a acorda Republicii Moldova ajutorul umanitar gratuit, sub formă de motorină pentru susținerea fermierilor afectați de secetă.

Precizăm că presa rusă a scris ieri, citând serviciul de presă al Kremlinului, că președintele rus Vladimir Putin nu planifică vreo întrevdere cu Igor Dodon.

Ultima vizită a lui Igor Dodon la Moscova a avut loc pe 23 iunie, atunci când a participat la parada dedicată „Zilei Victoriei”.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: