image
Sursa foto: Profimedia

Marea Britanie declară stare de urgenţă după descoperirea virusului poliomielitei

Autorităţile sanitare britanice au declarat stare de urgenţă naţională după descoperirea unor urme ale virusului poliomielitei în canalizările din Londra, se afirmă într-o declaraţie publicată miercuri de Agenţia pentru Securitatea Sănătăţii din Marea Britanie (UKHSA).

Agenţia de Securitate a Sănătăţii din Marea Britanie a declarat că au fost detectate la o staţie de tratare a apelor uzate din estul Londrei între februarie şi iunie urme de poliovirus sălbatic serotip 2 (PV2).

Se subliniază că urme ale celui de-al doilea serotip de poliovirus sălbatic (PV2) au fost găsite la o staţie de epurare a apelor uzate din estul Londrei între februarie şi iunie. Compania deserveşte zone ale oraşului cu o populaţie totală de puţin sub 4 milioane de oameni, a spus UKHSA.

Agenţia a precizat că, de regulă, unul până la trei cazuri de poliovirus asociat vaccinului sunt detectate în probe prelevate din apele uzate în fiecare an în ţară.

„Detecţiile anterioare au fost înregistrate după ce o persoană care a primit un vaccin oral împotriva poliomielitei în străinătate a călătorit în Marea Britanie şi a lăsat urme ale poliovirusului pentru o perioadă scurtă”, se arată în raport.

Cu toate acestea, particularitatea situaţiei actuale, conform UKHSA, este că, de data aceasta contrar practicii obişnuite, izolatele detectate ale virusului sunt legate genetic între ele. După cum a subliniat canalul Sky News, citat de Adevărul.ro, majoritatea celor infectaţi cu virusul poliomielitei sunt asimptomatici. Infecţia se transmite de la persoană la persoană în principal pe cale fecal-orală sau, mai rar, prin intermediul unor purtători obişnuiţi de infecţie (cum ar fi apa sau alimentele contaminate) şi se repetă în intestine.

Noutăţile partenerilor

comentarii: