image
Sursa foto: Getty Images

O legendă a lui Manchester United îl face praf pe Mourinho

Schimbarea stilului de joc al lui Manchester United, de când a venit Jose Mourinho, e criticată de Gary Neville. Fostul jucător de legendă al "diavolilor roșii" susține că "e dureros să privești" Manchester United sub conducerea lui Mourinho, potrivit publicației Manchester Evening News.

Neville acuză clubul că, angajându-l pe "The Special One", și-a "abandonat tradițiile". Astfel, sub conducerea portughezului, englezii au fost forțați să plătească acest preț. În mod tradițional, United juca într-un sistem 4-4-2 ofensiv, cu o echipă care pune accent pe viteza aripilor și pe doi atacanți centrali. În schimb, Mourinho a adoptat un stil mai pragmatic de când a ajuns pe Old Trafford, în mai 2016. Neville crede că echipa a greșit, distrugând totul în dorința obținerii succesului pe termen scurt.

"Ajax, Manchester și Barcelona sunt cele trei bastioane ale fotbalului european în ceea ce privește stilul de joc. United a jucat mereu 4-4-1-1, 4-4-2, cu două extreme. E scris în ADN-ul clubului. Nu te apuca să schimbi și să iei decizii pe termen scurt", a spus Neville.

"Fanii nu au fost fericiți, stadionul a început să se golească, iar apoi ei se gândesc: bine, trebuie să câștigăm și apoi îl aduc pe Jose Mourinho, căruia îi plac jucătorii puternici, robuști, solizi", a explicat Neville.

Gary Neville, ajuns la 43 de ani, a fost format de Manchester United, acolo unde a jucat toată viața. Fostul fundaș dreapta s-a retras din activitate în 2011, după ce a fost și căpitanul echipei timp de 5 ani. El este al doilea jucător în ceea ce privește perioada petrecută pe Old Trafford, după Ryan Giggs.

În ultimele două sezoane, de când a ajuns pe "Teatrul Viselor", Mourinho a câștigat trei trofee: Cupa Ligii Angliei, Supercupa Angliei și Europa League.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: