image
Sursa foto: captură video

Rezoluția adoptată la flashmobul din fața la Moldova 1: Vrem acces la televiziunea publică plătită de noi // DOC

La flashmobul organizat astăzi în fața televiziunii naționale a fost adoptată o rezoluție în care au fost înaintate conducerii Moldova 1 mai multe cerințe.

Rezoluție

Mass media audiovizuală din Republica Moldova este în mare parte capturată, monopolizată de binomul Plahotniuc - Dodon. Puținele posturi TV independente sunt sufocate de lipsa acută de finanțe, situație creată în urma monopolizării de către Plahotniuc a pieței de publicitate și a constrângerii de către acesta a donatorilor de publicitate să nu colaboreze cu presa independentă, singura care prezintă un tablou veridic al realităților din țara noastră. Holdingul lui Plahotniuc manipulează, minte, intoxică nestingherit opinia publică, în timp ce singura instituție publică de reglementare în audiovizual, CCA, este capturată.

În aceste circumstanțe este extrem de important ca instituția publică de televiziune și radiodifuziune, plătită din banii contribuabililor, să informeze corect populația, să fie o portavoce a poporului, să presteze servicii de programe obiective, să corespundă plenar statutului său de instituție nesubordonată politic, pusă în exclusivitate în serviciul poporului.

Adevărul, însă, este că Moldova 1 s-a înregimentat în holdingul lui Plahotniuc, îi lustruiește imaginea și-i apără cu fidelitate interesele, încălcând grav principiile de activitate a unei instituții publice de televiziune. Moldova 1 este, așadar, o instituție captivă, obedientă și angajată politic.

Această situație de criză ne obligă să ne apărăm drepturile consfințite în Constituție și anume dreptul la libera exprimare și la informare obiectivă. Dorim ca drepturile noastre de cetățeni să fie respectate și spunem răspicat că nu plătim instituția respectivă pentru ca ea să ne manipuleze și să facă jocurile unui criminal.

În aceste condiții, în calitate de consumatori ai serviciilor de programe difuzate la Moldova 1 și în calitate de contribuabili, cerem următoarele:

1. Conducerea obedientă a postului Moldova 1 să înceteze să facă jocuri politice și să revină la normalitate, să activeze conform principiilor de comunicare democratice, civilizate, euro-conforme.

2. Să fie realizate în mod prioritar emisiuni de dezbateri publice cu participarea liderilor opoziției anti-oligarhice, vis-a-vis cu demnitari de prim rang. Este inacceptabil ca primarul ales al municipiului Chișinău să nu fie invitat nici măcar o singură data la emisiunile de dezbateri de la televiziunea publică!

3. Să fie abordate de urgență cele mai stringente subiecte ale momentului cum ar fi invalidarea alegerilor locale noi, sistarea asistenței macro-financiare a Moldovei de către UE, refuzul recent al FMI de a acorda sprijin Republicii Moldova, legea privind amnistia fiscală etc., cu participarea adevăratei opoziții pro europene și anti-oligarhice: Platforma DA, PAS, PLDM.

4. Cerem reflectarea corectă și echidistantă a acțiunilor, activităților și protestelor opoziției, inclusiv a Adunării Generale a Alegătorilor din data de 26 august curent. De asemenea, cerem ca la emisiunile vizând activitatea opoziției antioligarhice să participe experți cu opinii diferite, nu doar bursieri ai holdingului lui Plahotniuc și Dodon.

Amintim actualei conduceri a instituției publice de televiziune că Moldova 1 nu este postul guvernării, ci televiziunea poporului! Moldova 1 nu este o piesă din panoplia lui Plahotniuc, ci televiziunea cetățenilor!

Stop manipulare! Stop cenzura! Stop minciuna! Vrem acces la Televiziunea publică plătită de noi!

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: