image
Sursa foto: zdg.md

Vladislav Kulminski, numit secretar de stat al Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene

Consilierul Prim-ministrului pe Afaceri Externe, Vladislav Kulminski, a fost numit în funcția de secretar de stat al Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene.

Decizia a fost luată astăzi de către Guvern, la propunerea ministrului de Externe, Nicu Popescu.

Începând din iunie 2019, Vladislav Kulminski a îndeplinit funcția de consilier al prim-ministrului Maia Sandu, pe politică externă și planificare strategică.

Este expert în politica externă, planificarea strategică, inclusiv comunicarea cu partidele politice, executarea deciziilor şi dezvoltarea reformelor.

Kulminski a activat în cadrul Băncii Mondiale, unde s-a ocupat de reforma sectorului administraţiei publice din Moldova. Ulterior, în perioada în care Moldova a semnat Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană.

De asemenea, Vladislav Kulminski a elaborat şi a implementat programe în domeniul soluţionării conflictelor din regiune, inclusiv programe de măsuri de consolidare a încrederii, şi a lucrat în calitate de expert politic la Ambasada SUA şi cea a Marii Britanii în Moldova.

A absolvit Şcoala superioară de administrare publică Maxwell din SUA. Noul consilier al Maiei Sandu este absolvent al programelor Fulbright şi John Smith şi al Programului pentru tineri lideri ai Conferinţei de securitate de la München.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: