image
Sursa foto: The Sun

Adevăratul salariu al lui Alexis la United și detaliile contractului

Alexis Sanchez a ajuns la Manchester United în ianuarie, după o adevărată telenovelă. Atacantul chilian a semnat cu trupa lui Mourinho, iar în afacere a intrat și cedarea lui Henrikh Mkhitaryan la Arsenal.

Dacă la acea vreme se știa că atacantul de 29 de ani va încasa cel mai mare salariu din Premier League, suma vehiculată este cu mult mai mică decât cea reală. Astfel, conform Football Leaks, Alexis încasează 23,11 milioane de euro pe an doar din salariu, iar prima sa de instalare a fost de 7,6 milioane.

Pe lângă aceste sume, sud-americanul mai primește câte 85.160 de euro pentru fiecare meci jucat, din drepturile de imagine. De când a ajuns pe Old Trafford, Alexis a jucat în 16 meciuri oficiale (două goluri), ceea ce înseamnă un total de 1,32 de milioane de euro în plus. Tot din drepturi de imagine mai primește 1,25 de milioane de euro pe an drept primă fixă.

Alexis își poate mări veniturile considerabil în sezonul viitor, după ce actuala stagiune a fost una slabă pentru "diavoli". Astfel, dacă starul chilian va ajunge la 40 de goluri sau pase decisive pentru United, va mai încasa 2,27 de milioane de euro. În plus, dacă Manchester va câștiga Champions League, Alexis va mai primi 1,14 milioane de euro, iar dacă va lua și titlul în Premier League, își va rotunji conturile cu încă 560.788 de euro.

Publicația germană Der Spiegel, cea care a aflat prima cifrele reale furnizate de Footbal Leaks, a titrat pe prima pagină: "Dezvăluirea afacerilor murdare din spatele jocului frumos".

Astfel, în a doua jumătate de sezon (Alexis a ajuns la United în ianuarie), chilianul a încasat deja peste 16 milioane de euro, în timp ce un sezon de excepție, cu toate obiectivele atinse, îi poate aduce în cont peste 35 de milioane de euro pe an.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: