image
Sursa foto: Playtech

Numărul albinelor din lume scade considerabil

Există tot mai puţine albine în lume. În sud-vestul Chinei, ele sunt atât de rare, încât livezile nu mai sunt polenizate. Fermierii apelează la pene şi bețișoare, în încercarea de a poleniza artificial.

În Germania, guvernul federal a prevăzut, chiar în Acordul de Guvernare, un program de acţiune pentru a le apăra pe albine de influenţele externe dăunătoare. În China, nici nu înfloresc bine cireşii că Wu Qingyou se şi apucă de treabă. Proprietara fermei preia atunci o parte din sarcinile naturii. Ea polenizează florile copacilor cu propria mână.

De fapt, albinele ar trebui să fie la datorie, dar aici, în sud-vestul Chinei, albinele sunt marile absente, notează Rador.

„Recoltele au fost mult prea sărace. Pomii au înflorit, dar am avut puţine fructe. Am auzit de polenizarea artificială, ne-am pregătit şi acum am început munca. Polenizarea artificială este migăloasă.

În primul rând, trebuie identificate florile care tocmai s-au deschis pentru a obţine polenul. El trebuie selectat în mod igienic înainte de a fi transferat” – spune Wu Qingyou. Wu şi soţul ei trebuie să polenizeze de cel puţin trei ori fiecare pom.

„În ziua de azi, o livadă reprezintă multă muncă. Petrecem mult timp afară cu pomii fructiferi” – spune Zhang Zhongje. În toată lumea, roiurile de albine sunt în scădere, iar China este în mod deosebit afectată.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: