image
Sursa foto: Getty Images

Nebunie la Amsterdam: Moura a marcat în ultima secundă și o duce pe Tottenham în fnala Ligii Campionilor

Tottenham Hotspur este cea de-a doua finalistă a Ligii Campionilor după ce a câştigat la Amsterdam, scor 3-2 în faţa lui Ajax. La general, scorul a fost 3-3, dar Spurs merge în finală pentru cele trei goluri marcate în deplasare. Lucas Moura a reuşit hattrick-ul perfect!

Tottenham Hotspur s-a calificat în finala Ligii Campionilor, miercuri seară, după o răsturnare spectaculoasă de situaţie în manşa secundă a semifinalei cu Ajax Amsterdam, disputată de echipa engleză în deplasare şi câştigată cu 3-2 datorită unui gol marcat în minutul 90+6.

În tur, scorul a fost 1-0 pentru Ajax Amsterdam, iar miercuri echipa olandeză a condus cu 2-0, prin golurile lui de De Ligt ‘5 şi Ziyech ’35.

Tottenham a revenit însă şi chiar a preluat conducerea pe tabelă pe final prin Moura ’55, ’59, ‘90+6, ceea ce i-a adus calificarea în finală datorită golurilor marcate în deplasare.

Pochettino, cheia spre miracol

A fost la un pas să plece la Real Madrid, dar a ales să rămână, în special pentru că Daniel Levy, preşedintele său a fost convins de cât de bun este argentinianul. Omul care a schimbat din temelii Tottenham, Pochettino a riscat enorm şi în această finală. Mutarea câştigătoare a purtat numele Lucas Moura, un fotbalist de care PSG nu a ştiut cum să scape mai repede. A doua mutare câştigătoare a fost Llorente. Colosul basc, rezerva obişnuită a lui Harry Kane a fost exact ce trebuia pentru jocul englezilor. Llorente a fost împins în mijlocul defensivei olandeze, a jucat rolul de turn de control şi a fost exact omul care a făcut diferenţa prin propriile-i mijloace, în momentele în care Ajax s-a cantonat în defensivă.

Fără Harry Kane, cel care reprezintă mai bine de 50% din potenţialul ofensiv al echipei sale, Pochettino a ştiut care e drumul spre finala Uefa Champions League. Printre lacrimile de tristeţe ale puştilor de la Ajax de la finalul meciului, undeva în umbră, Mauricio şi-a îmbrăţişat staff-ul şi a izbunict şi el în plâns.

Când Daniel Levy a cerut aproape 50 de milioane de euro pentru a-l lăsa pe Pochettino să plece la Real Madrid, multă lume a strâmbat din nas. Astăzi, când Spurs joacă prima finală de Champions League din istoria sa, fără să investească o liră în transferurile verii, nimeni nu mai poate spune nimic.

Ajax, ce poveste frumoasă

”Lăncierii” au ratat o finală într-o manieră aproape incredibilă. După 135 de minute din dubla manşă cu Tottenham, Ajax avea 3-0 la general şi era sigură de o prezenţă meritorie în finala de la Madrid.

În 45 de minute, Ajax a fost lovită de bolidul brazilian, Lucas Moura. Fostul jucător de la PSG a marcat 3 goluri şi a permis calificarea miraculoasă a echipei sale într-o finală de vis cu Liverpool. Ajax părăseşte competiţia în lacrimi, dar cu capul sus. Puştii lui Ten Hag au eliminat ”granzii” Real Madrid şi Juventus Torino şi au făcut-o într-o manieră categorică, de necontestat. Au cedat psihic într-o singură repriză de neatenţie şi prea puţină inspiraţie. Lacrimile de la finalul partidei rămân în sufletul oricărui microbist care a acceptat şi în acest an provocarea Champions League.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: