image
Sursa foto: jurnal.md

Un moldovean, deportat din Franța, prins pe Aeroportul Chișinău cu buletin românesc falsificat

Un tânăr de 29 de ani, din Republica Moldova, a fost prins de polițiștii de frontieră din Aeroportul Internațional Chișinău cu o carte de identitate românească, cu indici de falsificare. Documentul a fost descoperit în timpul verificării persoanei, care fusese deportată din Franța. Incidentul a avut loc acum o zi, în jurul orei 20:10, la cursa Paris-Chișinău.

Conform procedurilor legale, polițiștii de frontieră au fost informați despre aflarea la bordul aeronavei a unui cetățean moldovean, în vârstă de 29 de ani, pe numele căruia a fost aplicat deport de către autoritățile franceze. Persoana a fost însoțită până la ghișeul de control al actelor, unde la verificarea minuțioasă ale acestora s-a depistat buletinul românesc, care după formă și fond nu corespunde unui original. Din primele cercetări, cu ajutorul tehnicii din dotare, au fost confirmate bănuielile angajaților PF – buletinul este falsificat.

În consecință, documentul a fost ridicat și urmează să fie supus expertizei tehnico-judiciare, iar persoana riscă să fie cercetată penal pentru deținerea și folosirea actelor oficiale false.

Noutăţile partenerilor

comentarii: