image
Sursa foto: psnews.ro

Cazul Caracal: Luiza af fi fost urmărită înainte de a fi răpită

În prima zi de după dispariţia Alexandrei Măceşeanu, când în poarta lui Dincă era adunat jumătate din Caracal care cerea să-l linşeze, printre oameni umbla un zvon: cum că în cazul Luizei, Dincă ar fi trecut pe stradă pe celălalt sens de mers decât mergea fata care venea de la bancomat, a văzut-o, a întors maşina şi apoi a luat-o la ocazie.

Dincă a întors maşina când a văzut-o pe Luiza. Să adăugăm la ea alte două informaţii, care ne pot duce la concluzia că Luiza nu era o necunoscută pentru Dincă. Acesta o avea, ca să spunem aşa, „pe lista” posibilelor victime. Nici întâlnirea de pe stradă nu a fost întâmplătoare. Dincă mergea în acea direcţie cu scopul de a o întâlni pe fată, scrie evz.ro.

Semnalul de plecare

Un martor foarte important ne-a declarat, deocamdată sub protecţia anonimatului, pentru că încă DIICOT-ul nu s-a deranjat să-l audieze, un element extrem de important din ziua în care Luiza Melencu a fost răpită. Fata a plecat de acasă dimineaţa. Mergea la Caracal să scoată de la bancomat banii trimişi de mama ei care muncea în Anglia. Casa Luizei nu este la şoseaua principală. Fata a mers cam şapte-opt minute până la drumul naţional către Craiova, să ia o maşină de ocazie. Nu era singură, ci împreună cu bunica, soţia lui Stelian Iordache. A urcat într-o maşină în care nu se afla numai şoferul. Mai avea şi alţi pasageri. Acum vine mărturia importantă. Pe cealaltă parte a şoselei se aflau, aparent întâmplător, Piţuru şi Arete, cei pomeniţi în scrisoarea anonimă că ar fi participat la răpirea fetei. Aceştia, după ce Luiza a plecat către Caracal cu maşina de ocazie, au vorbit preţ de un minut la telefon cu cineva şi apoi au pornit şi ei cu maşina pe urmele fetei, către Caracal.

Sacoşele lui Arete

În prima scrisoare anonimă pe care bunicul Luizei a găsit-o în curte se spune: „Fata este singură la ocazie, a mai venit o femeie şi încă un bărbat pe porecla Arete care este din Radomir, comuna Dioşti. Arete a avut două sacoşe în mână, le-a pus jos. Între timp, a apărut o maşină, (maşia gri a lui Dincă n.r.) Arete a oprit maşina şi fata s-a urcat în spate, iar bărbatul s-a urcat în faţă. Femeia care era cu ei la ocazie a spus că merge la Leu (comună aflată dincolo de Dioşti, spre Craiova n.r.) şi nu la Radomir şi nu s-a urcat în maşină. După aproximativ 20 m de mers, Arete a spus că a uitat bagajele jos. L-au dat jos să-şi ia sacoşa şi a rămas pe loc, Dincă dând viteză la maşină, a plecat doar cu Luiza.”

Scenariul acțiunii premeditate

Este un scenariu care poate fi foarte adevărat. Şi anume. Cei doi îl anunţă pe Dincă despre faptul că Luiza a plecat de acasă către Caracal. Dincă îşi ia maşina-capcană şi pleacă în întâmpinarea ei. Fata scoate banii de la bancomat şi porneşte către locul unde se face autostopul de către cei care merg în satele de pe drumul spre Craiova, aflat în capătul străzii care se numeşte, cum altfel, Strada Craiovei. Dincă vine cu maşina de la el de acasă, tot de pe strada Craiovei, dar din sus. O vede pe fată, întoarce maşina şi se duce către locul unde se face autostopul. Între timp ajunge şi Arete, care joacă mica scenetă cu sacoşele.

De ce o face? Pentru că aşa cum am văzut la plecare, fata era precaută. Bunica o condusese la şosea şi nu o lăsase să se urce decât într-o maşină în care mai erau şi alţi oameni. Arete avea rolul de a-i da încredere fetei să se urce în maşina lui Dincă. Mai ales că era din sat cu ea, locuia la mică distanţă şi sigur se cunoşteau. Mai mult, Arete se urcă în faţă, pentru ca Luiza să nu aibă unde să urce în altă parte decât în spate. Adică acolo unde uşile erau blocate, nu se deschideau din interior şi geamurile erau fumurii. Intenţionat, Arete lasă sacoşele jos, ca să aibă motiv să coboare după ele. Apoi Dincă demarează cu fata, trece prin poarta casei lui fără să oprească, (deşi se încearcă să ni se bage pe gât ipoteza criminalului singuratic, nimeni nu l-a întrebat pe Dincă de ce, dacă tot voia să o violeze şi s-o omoare pe Luiza, nu a oprit din prima la el, în Casa groazei) merge pe drumul spre Craiova, iese din Caracal şi la nici doi kilometri de Radomir, localitatea Luizei, trage într-o parcare izolată, unde stă mai bine de o jumătate de oră. Vorbeşte şi la telefon, pentru că este surprins de celulele de telefonie mobilă din zonă.

Maşina gri

Cea care poate confirma povestea cu Arete, care s-a urcat în aceeaşi maşină cu Dincă şi Luiza este tocmai femeia în roşu. Misterioasa pe care DIICOT nu a audiat-o până acum. Mai mult. Informaţiile EVZ spun că imediat după colţ, adică fix în locul unde a fost luată fata în maşină de către Dincă, se mai afla o femeie, care era chiar din Radomir. Aceasta i-a şi făcut scandal lui Arete că nu o ia şi pe ea în maşină, să ajungă acasă. EVZ scrie că a identificat şi această persoană, la fel de speriată ca şi „femeia în roşu”, dar că DIICOT-ul nu a audiat-o, cu toate insistenţele bunicului Luizei.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: