image
Sursa foto: CNN.com

Preşedintele ucrainean Petro Poroşenko a promulgat Legea marţială

Preşedintele ucrainean Petro Poroşenko a promulgat astăzi Legea marţială, pe fondul escaladării tensiunilor cu Rusia, a anunţat purtătorul său de cuvânt.

„Preşedintele Poroşenko a semnat legea”, a anunţat pe Facebook Sviatoslav Ţegolko, cu privire la legea adoptată luni de parlamentul ucrainean, privind introducerea legii marţiale pentru 30 de zile în zece regiuni frontaliere ale Ucrainei.

Într-un discurs către naţiune susţinut luni, Petro Poroşenko a subliniat că intenţionează să instituie legea marţială începând din 28 noiembrie, ora locală 09:00, pentru 30 de zile, şi nu începând cu ziua de luni, aşa cum a decis în ajun Consiliul Securităţii Naţionale şi Apărare (SNBO).

Petro Poroşenko a mai declarat că instituirea legii marţiale nu va afecta drepturile şi libertăţile individuale, dar documentul care a fost prezentat Radei Supreme conţine totuşi restricţii în acest sens.

Duminică, paza de coastă rusă, subordonată Serviciului Federal de Securitate (FSB), a capturat două nave-vedetă şi un remorcher al marinei ucrainene, pe care Moscova le acuză că au intrat ilegal în apele teritoriale ruse în largul peninsulei Crimeea anexate. Acest incident a survenit în Marea Neagră în timp ce aceste nave încercau să pătrundă în strâmtoarea Kerci, pentru a intra în Marea Azov.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: