image
Sursa foto: crimemoldova.com

Decesul lui Andrei Brăguță: S-a încheiat examinarea probelor video în al doilea dosar

Examinarea probelor video în al doilea dosar, privind decesul lui Andrei Brăguță, s-a încheiat. La ședința de ieri, procurorul de caz a adus la cunoștință materialele, care, în opinia acuzării, demonstrează vinovăția polițiștilor de gardă. Dosarul, în care 13 angajați ai izolatorului de detenție provizorie sunt învinuiți de tratament inuman și degradant, conține șase volume.

Avocatul Victor Munteanu a precizat că expertiza medico-legală și raportul examinării cadavrului au constatat cauzele decesului lui Andrei Brăguță.

Au fost anunțate și fișele de post ale tuturor angajaților izolatorului.

La ședința viitoare, programată pentru 14 noiembrie, părțile urmează să facă cereri și demersuri, iar avocații - să aducă probe de combatere în susținerea poziției clienților lor.

Cei 13 angajați ai Izolatorului de Detenție Provizorie al Direcției de Poliție Chișinău, aflați sub urmărire penală, l-ar fi lăsat pe Brăguţă să doarmă pe beton, contrar obligațiilor de serviciu.

Într-un alt dosar, un fost coleg de celulă cu Andrei Brăguţă este cercetat în stare de arest, iar trei - în arest la domiciliu. Ei sunt învinuiți că l-au torturat pe tânărul care a murit în detenție, în august 2017. Trei gardieni sunt în arest la domiciliu, fiind acuzați că nu au intervenit pentru a opri bătaia din celulă.

Totodată, un al treilea dosar, intentat pe numele a doi medici de la Penitenciarul nr. 16 - Pruncul, a fost trimis în judecată. Ședința este programată pentru ziua de 26 noiembrie.

Doctorii sunt acuzați că au încălcat regulile de acordare a asistenței medicale. Inculpații riscă până la opt ani de închisoare.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: