image
Sursa foto: jurnal.md

Agresorul jurnalistei a fost identificat. Ce a spus și cum a reacționat ziarista

Un suporter rus care a sărutat pe obraz o ziaristă a grupului audiovizual public german Deutsche Welle şi i-a atins pieptul împotriva voinţei sale în timp ce aceasta transmitea în direct, şi-a cerut scuze, vineri, şi a invocat "o glumă" după ce o înregistrare video a faptelor a devenit virală, informează AFP.

"A fost multă indignare în jurul acestei neînţelegeri şi a acestei glume, cu un sărut pe obraz care s-a transformat în agresiune sexuală", a declarat fanul rus în limba engleză, filmat în timp ce discuta prin videoconferinţă cu ziarista columbiană implicată, Julieth Gonzalez Theran.

Bărbatul, care a afirmat că a pariat cu un prieten că va îmbrăţişa o ziaristă în direct, a contactat postul Deutsche Welle pentru a-şi prezenta scuzele sale în urma înregistrării devenite virale, dar în schimb nu a dorit să-şi dezvăluie numele.

"Vă prezint scuzele mele cele mai sincere. Am acţionat fără să gândesc şi nu mi-am imaginat că asta va genera asemenea discuţii şi că vă va şoca", a transmis el ziaristei agresate.

"Ceea ce s-a întâmplat este inacceptabil şi lipsit de respect, dar accept scuzele dumneavoastră", i-a răspuns Theran.

Scena, care a durat câteva secunde, a avut loc miercuri în oraşul Saransk.

Theran va continua să transmită de la Mondialul din Rusia şi va avea de acum un "însoţitor" în timpul realizării emisiunilor, a indicat pentru AFP o purtătoare de cuvânt a Deutsche Welle. Ea rămâne în contact cu serviciile de securitate ale radioului, "aşa cum se obişnuieşte cu reporterii noştri în străinătate", a continuat purtătoarea de cuvânt.

Acest tip de agresiuni este denunţat mult mai prompt după ce mişcarea #MeToo, contra sexismului şi a violenţelor îndreptate asupra femeilor, a luat avânt pe plan mondial. Această mobilizare a avut însă o primire foarte rece în Rusia, unde a fost foarte criticată, inclusiv de preşedintele Vladimir Putin.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: