image
Sursa foto: jurnal.md

Familia unei femei 40 de ani, care a murit în urma unui accident de muncă, încearcă să-și găsească dreptatea în judecată

Cea care întreținea toată familia a murit în urma unui accident de muncă, iar de atunci, soțul ei, care are probleme de sănătate, precum și fiica sa, de 15 ani, încearcă să-și găsească dreptatea în judecată. Familia victimei solicită o indemnizație unică întreprinderii, doar că șeful acesteia refuză să o dea. Avocatul afirmă că victima nu a încălcat legislația muncii.

Firul evenimentelor pornește din decembrie 2016, când o femeie de 40 de ani, angajată la o fabrică din Orhei, a murit strivită de un utilaj. Avocatul familiei spune că în urma cercetării procesului-verbal de constatare, accidentul a fost recunoscut drept unul de muncă mortal. Vinovați de cele întâmplate sunt și doi operatori, dar în judecată a fost găsită vinovată numai victima.

Potrivit avocatei, tragedia a avut loc în timpul unui proces de igienizare a utilajelor de spălare a fructelor.

Femeia se afla în interior și a fost strivită de aparataj.

Avocatul afirmă că victima nu a încălcat legislația muncii, întrucât nu există niciun document, care să ateste acest lucru.

Daniela Mârza susține că un asemenea accident putea fi evitat, dacă se făceau verificările necesare.

Când s-au adresat cu o cerere prealabilă la angajator, pentru a achita familiei indemnizația unică, cel din urmă a refuzat.

În urma tragediei, familia victimei a solicitat de la întreprinderea la care aceasta a lucrat în ultimii 21 de ani de viață compensații unice de deces până la vârsta de pensionare. La telefonul afișat pe pagina întreprinderii nimeni nu a răspuns pentru a ne oferi o reacție. 

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: