image
Sursa foto: csis.org

O echipă de experți FMI vine săptămâna aceasta la Chișinău

O echipă de experţi din partea Fondului Monetar Internaţional, condusă de Ruben Atoyan, se va afla în vizită de lucru la Chișinău între 2 și 8 octombrie.

Anunțul a fost făcut de Reprezentanța Permanentă a FMI în Republica Moldova. Misiunea are scopul de a actualiza informația privind evoluțiile economice recente și de a discuta politicile promovate de autorități pentru menținerea stabilității macroeconomice și bugetar-fiscale, inclusiv în contextul Bugetului de Stat pentru anul viitor.

Amintim că experții FMI au declarat că, potrivit unor evaluări recente, condițiile programului pentru Republica Moldova sunt implementare, în linii mari, în parametrii conveniţi, cu implicarea plenară a autorităților, iar devierile de la politici, care existau în trecut, au fost pe deplin corectate. În consecinţă, acest lucru permite acordarea a peste 46 de milioane de dolari ţării noaste. Totodată, FMI a aprobat solicitarea oficialilor de la Chișinău de a extinde durata programului până la 20 martie 2020 și de a modifica orarul de debursare, pentru a permite finalizarea cu succes a acestuia.

Citeşte mai mult despre

FMI

Noutăţile partenerilor

comentarii: