image
Sursa foto: infotag.md

Vasile Năstase: Mă dezic de Ordinul Republicii în semn de protest față de instaurarea dictaturii în țară // DECLARAȚIE

Vasile Năstase, semnatarul Declarației de Independență, renunță la Ordinul Republicii. Gestul este făcut în semn de protest față de instaurarea dictaturii în această țară. Anunțul a fost făcut în cadrul emisiunii „60 de minute”.

DECLARAȚIE

1.Pentru prima dată de la proclamarea independenței în Republica Moldova a aparut o forță puternică, reală capabilă sa macine sistemul corupt și mafiot. Nici o opozitie, fie că e vorba de cele de până în 2000, fie că e vorba de cele din 2009 nu au avut nimic în comun cu schimbarea sistemului, cu reforma adevarată, cu combaterea mizeriei și corupției mari. De aceea, frica lui Plahotniuc și Dodon în fața Maiei Sandu și Andrei Năstase este enormă, vizibilă și se exprimă din ce în ce mai vulnerabil și periculos.

2. Spre deosebire de protestele din 2015-2016, cele organizate acum pot deschide calea preluării puterii de către opoziție, doar prin anularea votului mixt impus de binomul toxic Plahotniuc-Dodon, iar partenerii de dezvoltare au înțeles, după victoria de la Chișinău, că acest lucru este posibil și realizabil. Alegerile trebuie să fie ori în sistem proporțional, ori să nu să fie deloc.

3 .Protestul de duminica trecuta a fost unul extrem de important, poate cel mai important de până acum. Forța si vitalitatea lui, întinerirea sunt factori care au determinat lumea civilizată si exponenții ei de vârf, inslusiv Departamentul de Stat al SUA și conducerea de vârf a Uniunii Europene să reacționeze cu o duritate nemaîntâlnită. Practic, dictatorul este obligat să capituleze, deși sancțiunile personale abia încep.

4.Victoria finală a democrației va avea loc atunci când masa critică de oameni se va integra cu forțele de ordine, adică cu polițiștii care suferă ca noi, spre deosebire de o parte dintre căpeteniile lor aflate în slgărnicia dictatorului proxenet și care operează scheme de contrabandă cu droguri, caviar, țigări, metale prețioase și substanțe interzise.

5. În semn de protest față de instaurarea dictaturii, a capturării statului, a promovării asasinilor și ucigașilor în structuri de partid și de stat, a tentativei de intoxicare cu metale grele a liderilor opoziției, aservirii și nimicirii presei libere, a jafului de miliarde și acoperirea acestuia de către procurori și judecători corupți, a acaparării terenurilor municipalității de miliarde de euro, a invalidării scrutinului din Chișinău și furtul voturilor a sute de mii de cetățeni, a hărțuirii primei publicații cu grafie latină Glasul, în semn de protest față de alungarea oamenilor din țară, sărăcirea populației și aplicarea inumană a genocidului social față de tineri, pensionari și bugetari, medici, pedagogi, polițiști, găsind imposibilă aflarea mea în calitate de deținător al Ordinului Republicii în aceeași listă cu dictatorul Plahotniuc,

În calitatea mea de Semnatar al Declarației de Independență,

DECID:

să mă dezic de cel mai înalt ordin al țării, Ordinul Republicii!

Sunt absolut convins că împreună nu doar putem opri dictatura, cu certitudine o vom opri!

Rog cetățenii țării de acasă și din străinătate să se unească indiferent de culoarea politică, apartenența etnică și religioasă în celule ale Mișcării de Rezistență Națională pentru a declanșa acțiuni menite să alunge într-un final dictatorul de la puterea uzurpată.

Fac un apel special către polițiștii și colaboratorii MAI și ai altor structuri de forță.

Un popor întreg, o lume întreagă e cu ochii pe voi! Încercați să vă priviți copiii și să vă întrebați – ce viitor vor avea ei într-o dictatură proxenetă? Ce viitor vor avea ei într-un stat fără justiție și instituții funcționale?

Abandonați piticul! Treceți de partea manifestanților, de partea poporului care nu vrea dictatură, care vrea un viitor liber și prosper aici, acasă!

De asemenea, prin gestul de astăzi țin să atrag atenția instituțiilor europene și internaționale, inclusiv a celor de drept că Republica Moldova a devenit de facto o dictatură! În acest sens, solicit partenerilor de dezvoltare să instituie sancțiuni personale dictatorului Plahotniuc și anturajului său criminal, să înghețe conturile acestora din străinătate, acolo unde se află și miliardele furate de la cetățeni.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: