image
Sursa foto: Profimedia

Regina Elisabeta a II-a a refuzat un premiu dedicat persoanelor în vârstă, spunând că nu îndeplinește criteriile

Regina Elisabeta a II-a, în vârstă de 95 de ani, a refuzat un premiu dedicat persoanelor în vârstă de către o revistă britanică, spunând câ nu crede că îndeplinește criteriile.

Revista britanică, care se pretinde a fi o alternativă „lejeră” la o presă „obsedată de tinereţe şi celebritate”, a dezvăluit că a propus Palatului Buckingham să-i acorde premiul său „The Oldie of the Year” suveranei, aflată pe tronul Marii Britanii de aproape şapte decenii.

Revista a publicat marţi scrisoarea de refuz trimisă pe 21 august de castelul Balmoral din Scoţia, unde regina îşi petrece sfârşitul verii, şi semnată de secretarul său adjunct privat Tom Laing-Baker.

„Majestatea Sa crede că o persoană are vârsta pe care o simte şi, prin urmare, nu crede că îndeplineşte criteriile pentru a accepta (premiul)”, se arată în scrisoare, potrivit AFP, citată de Agerpres.

După ce a trecut prin mai multe perioade de izolare la castelul Windsor de lângă Londra şi în pofida speculaţiilor despre o eventuală retragere după moartea soţului ei Philip în aprilie, regina Elisabeta a II-a a participat recent la multe evenimente publice, notează Digi24.

Săptămâna trecută ea a fost văzută mergând în public sprijinindu-se de un baston.

Prinţul Philip, care a murit în aprilie la 99 de ani, a primit premiul acordat de publicaţia The Oldie pe anul 2011, la împlinirea vârstei de 90 de ani.

Noutăţile partenerilor

comentarii: