image
Sursa foto: IGSU

Pagube la sud în urma ploilor: Zeci de drumuri, blocate de copacii căzuţi la pământ; Mai multe acoperişuri, distruse

Ploile torenţiale, furtuna şi vântul au făcut ravagii în sudul ţării. Zeci de drumuri au fot blocate de copacii căzuţi la pământ iar peste 40 de acoperişuri a unor locuinţe dar şi a unei grădiniţe, au fost distruse.

Potrivit IGSU, în urma vântului puternic de ieri, raioanele Basarabeasca, Cahul, Căuşeni, Ştefan-Vodă, Cimişlia, Taraclia, dar şi UTA Găgăuzia au fost grav afectate.

În urma prăbuşirii a mai multor copaci au fost deteriorate parţial firele electrice şi de telecomunicaţii în raionul Basarabeasca, iar la Comrat mai mulţi copaci au blocat teritoriul spitalului raional.

Tot în municipiul Comrat UTA Găgăuzia au fost afectate acoperişurile a două blocuri locative, dar şi patru case de locuit.

Acoperişurile a peste 30 de case de locuit, dar şi a unei tabere de copii au fost afectate în urma precipitaţiilor şi în localitatea Chirsova.

Totodată, din cauza vîntului puternic acoperişul Căminului cultural din satul Săiţi raionul Căuşeni a fost deteriorat, iar în localitatea Tocuz acoperişul din ţiglă metalică de circa 200 m2 a unei grădinițe de copii a fost deteriorat parţial.

Mai mult, în urma condiţiilor meteorologice nefavorabile în satul Berzoaia a raionului Ştefan Vodă au fost deteriorate 20 de foi de ardezie de pe acoperişul, dar şi parţial tavanul unei case de locuit, după ce o antenă de telecomunicaţii a căzut peste locuinţa.

Potrivit datelor operative colectate de subdiviziunile teritoriale IGSU la data de 4 iulie către ora 10:30 în partea de sud a republicii rămân deconectate de la energia electrică 49 localităţi din 5 raioane. Comisiile pentru situaţii excepţionale raionale lucrează la faţa locului pentru estimarea prejudiciilor înregistrate.

IGSUIGSU

IGSUIGSU

IGSUIGSU

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: