image
Sursa foto: captură video

Un tată și-a salvat bebelușul din gura unui dingo: Copilul fusese târât de animal până în tufișuri // VIDEO

Bebelușul de 14 luni, aflat împreună cu familia pe insula Fraser din statul Queensland, a fost luat, joi seară, din autocaravana părinților lui, de un dingo. Animalul a înhățat copilul și l-a dus în tufișuri. 

Părinții băiețelului s-au trezit când au auzit copilul plângând din ce în ce mai departe de autorulotă. Tatăl copilului a ieșit repede afară și și-a tras fiul din gura animalului, potrivit Daily Mail. Apoi, bărbatul a gonit mai multe animale din haită și a alertat serviciile de urgență.

Paramedicii au ajuns la locul incidentului și l-au transportat pe micuț la un spital local, înainte să îl transfere cu elicopterul la Queensland Children’s Hospital din Brisbane. Bebelușul a suferit două tăieturi adânci în zona gâtului și răni minore la cap. Rangerii încearcă să identifice haita de dingo responsabilă pentru atac, scrie libertatea.ro.

Câinii vor fi împușcați, deși aceste animale sunt protejate în parcurile naturale din statul Queensland fiind considerate specie nativă. Aproximativ 200 de dingo de rasă pură trăiesc pe insula Fraser, inclusă în Patrimoniul Mondial UNESCO, parte a Great Sandy National Park.

În aceeași zonă, la sfârşitul lunii ianuarie a acestui an, o haită de animale a atacat un băieţel în vârstă de şase ani care se întorcea de la înot, pe aceeaşi insulă. El a fost tratat la faţa locului şi apoi a fost transportat la spital.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: