image
Sursa foto: trm.md

Se propune demiterea in corpore a Consiliului de supraveghere al Companiei „Teleradio-Moldova”

Cinci membri ai Consiliul Audiovizualului au propus demiterea in corpore a Consiliului de supraveghere al Companiei „Teleradio-Moldova”. Au fost mai multe abateri deosebit de grave, a precizat președintele Consiliului Audiovizualului, Dragoș Vicol.

„Consiliul de Supraveghere nu s-a conformat prevederilor și nu a executat dispozițiile acestuia cu privire la desemnarea directorului general. Nu a asigurat transparența propriei activități, prin nepublicarea în termen a propriilor decizii pe pagina web”, a declarat președintele Consiliului Audiovizualului, Dragoș Vicol.

Președintele Consiliului supraveghere al Companiei „Teleradio-Moldova”, Nicolae Spătaru, a declarat pentru Jurnal TV că atâta timp cât nu are hotărârea la mână nu comentează decizia Consiliului Audiovizualului.

În ce privește motivele invocate de către Dragoș Vicol, Spătaru a recunoscut doar faptul că nu a publicat la timp deciziile luate de Consiliu, argumentând că au existat probleme tehnice.

Recent, Comisia cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media a Parlamentului a cerut demiterea membrilor Consiliului de supraveghere. Deputații au solicitat și demisia președintelui Companiei „Teleradio-Moldova” Olga Bordeianu, și a directorului postului de televiziune „Moldova 1”, Ecaterina Stratan. Solicitarea parlamentarilor a venit în urma audierii celor vizați privind activitatea companiei „Teleradio-Moldova” începând cu anul 2017 și până în prezent. Astăzi, Ecaterina Stratan ne-a declarat la telefon că este în concediu și nu dă nicio replică celor, care cer demisia ei.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: