image
Sursa foto: PCCOCS

Au procurat mijloace de transport și au confecționat artizanal locuri speciale pentru tăinuirea drogurilor

Au procurat mai multe mijloace de transport, în care ulterior au confecționat artizanal locuri speciale pentru tăinuirea drogurilor, care erau transportate în Republica Moldova din Uniunea Europeană și ulterior în Federația Rusă.

Pe parcursul a 2 luni, procurorii Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale în comun cu angajații Inspectoratului General al Poliției de Frontieră au documentat acțiunile ilegale ale membrilor unei grupări criminale, specializați în transportarea prin contrabandă a drogurilor pe traseul Uniunea Europeană (Spania/Italia)-Republica Moldova-Federația Rusă.

PCCOCSPCCOCS

Potrivit circumstanțelor elucidate, pentru a desfășura activitatea criminală, membrii grupului criminal au procurat mai multe mijloace de transport, în care ulterior au confecționat artizanal locuri speciale pentru tăinuirea drogurilor, care erau transportate în Republica Moldova din Uniunea Europeană și ulterior în Federația Rusă.

PCCOCSPCCOCS

Astfel, în urma efectuării măsurilor speciale de investigații și acțiunilor de urmărire penală desfășurate de procurorii și ofițerii PCCOCS în comun cu ofițerii IGPF al MAI, la data de 30 mai, la intrare în Republica Moldova a fost stopat un mijloc de transport cu numere de înmatriculare românești, condus de un cetățean al R. Moldova și al României, care anterior a mai fost condamnat pentru săvârșirea de infracțiuni analogice.

În cadrul efectuării percheziției, în automobilul nominalizat, au fost depistate în locuri special amenajate, circa 12 kg de droguri „hidropon” (marihuana), împachetate în folie de staniol și material polimeric.

Totodată, s-a stabilit că suspecții comercializau 1 kg de „hidropon” la un preț de 4 500 de euro. Valoarea totală a drogurilor sechestrate se estimează la 1 milion de lei.

Concomitent, în urma desfășurării perchezițiilor a fost reținut organizatorul infracțiunii, care se afla la volanul mijlocului de transport, în privința lui fiind eliberat mandat de arest pe un termen de 30 zile.

PCCOCSPCCOCS

Totodată, sunt efectuate măsuri speciale de investigație în cooperare cu organele de drept din România, pentru depistarea locului aflării altor două persoane, membri ai grupului criminal, care la moment se eschivează de la organul de urmărire penală.

În cazul în care vor fi găsiți vinovați, făptașii riscă o pedeapsă de până la 15 ani de închisoare.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: