image
Sursa foto: jurnal.md

Liderii ACUM: „Socialiștii speculează când spun că PAS și Platforma DA au poziții diferite; Mesajul nostru e exact același”

Ambele componente ale Blocului ACUM au exact aceeași viziune și aceeași poziție referitor la condițiile unei colaborări cu Partidul Socialiștilor pentru deblocarea crizei politice. Precizarea a fost făcută de Maia Sandu și Andrei Năstase, la Jurnal TV, după ce socialiștii au amânat astăzi stabilirea unei întâlniri cu reprezentanții blocului ACUM, afirmând că sunt „în așteptarea unei poziții comune a PAS și DA”.

„Cu un mesaj comun puteam să venim în cazul în care coordonam mai bine ședințele consiliilor, dacă se întâmpla să coincidă în aceeași zi. Mesajele noastre au fost comunicate la diferență de o zi. În rest, specialiștii speculează atunci când spun că pozițiile sunt diferite. Este o decizie foarte clară”, a declarat președinta PAS, Maia Sandu, în cadrul emisiunii „Cabinetul din Umbră”, la Jurnal TV.

„Mesajul nostru este exact același. Unul mai elaborat, altul mai puțin elaborat, dar același - vă invităm să fiți determinați să demarăm procesul de demafiotizare a acestei țări. Trebuie cu toții să scăpăm de Plahotniuc. Și așteptăm un angajament ferm din partea tuturor socialiștilor, să ne asigure pe noi, să asigure societatea, să-și asigure propriii alegători, că vor să-l doboare pe Plahotniuc, vor să se bată cu sărăcia și corupția din țară”, a menționat și liderul Platformei DA, Andrei Năstase.

În context, liderul DA a ținut să menționeze că, din păcate, oamenii s-au obișnuit că în partide deciziile le ia, de obicei, un singur om și de aceea, probabil, pentru unii pare straniu ceea ce înseamnă, de fapt, democrație internă într-o formațiune.

„Niște jurnaliști ne întrebau astăzi dacă am știut care este decizia PAS, dacă doamna Sandu mi-a spus care va fi decizia. Eu bănuiesc că nici doamna Sandu nu știa care va fi decizia, așa cum nici eu nu știam care va fi decizia la noi. Oamenii s-au obișnuit, și aici este o mare problemă, că deciziile pentru niște foruri, pentru consilii, congrese, le lua un singur om - cel cu sacul cu parale. Iată că sunt două partide în RM, în care lucrurile se întâmplă cu totul altfel. Avem democrație internă, funcțională”, a punctat Năstase.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: