image
Sursa foto: Reuters

Slusari: „7 aprilie a fost preludiul capturării statului; E arhinecesar să pornim în Parlament elucidarea acestei crime”

Parlamentul trebuie să revină la subiectul 7 aprilie 2009 și să purceadă la elucidarea circumstanțelor acelor evenimente tragice din istoria țării, afirmă deputatul blocului ACUM Platforma DA și PAS, Alexandru Slusari.

„7 APRILIE. Zi de doliu pentru mine. Este o rană nevindecată a Moldovei. Un strigăt din suflet al generației tinere despre libertate a fost răsturnat cu cinism cras. Mai mulți funcționari ai Ministerului Afacerilor Interne prin acțiunile/inacțiunile lor au comis crime grave. Noi cunoaștem mai multă informație despre cine a instruit provocatorii, cine nu a permis ca la faza inițială situația să fie luată sub control și cine mai apoi a dat ordinul pentru tortura din comisariate. Comisia parlamentară a lui Nagacevschi a mimat ancheta. Beneficiarul final al sângelui tinerilor din aprilie 2009 deocamdată conduce țara. Vedem unde sunt azi Zubic, Jizdan, Reșetnicov, Botnari și alți actori ai lui Plahotniuc”, a menționat Alexandru Slusari.

Potrivit deputatului, Parlamentul trebuie să revină neapărat la acest subiect. „Datoria noastră, a deputaților blocului ACUM, e să nu UITĂM NICIODATĂ TRAGEDIA din 7 aprilie. Este arhinecesar să revenim la acest subiect și să pornim în Parlament procesul de elucidare a tuturor circumstanțelor acestei crime, care a fost un preludiu la actul de capturare a statului”, a punctat Slusari.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: