image
Sursa foto: theguardian.com

Moment tensionant în Parlamentul European: Deputații Brexit s-au întors cu spatele când s-a intonat imnul UE // VIDEO

Nigel Farage şi europarlamentarii partidului Brexit s-au întors cu spatele în timpul intonării imnului Uniunii Europene, în cadrul ceremoniei care a avut loc marţi cu ocazia începerii legislaturii noului Parlament European, scrie The Guardian, citat de Mediafax.

Susţinătorii lui Nigel Farage au organizat demonstraţia în timp ce în sala de la Strasbourg se intona „Oda Bucuriei” a lui Beethoven.

Anterior, preşedintele Parlamentului European Antonio Tajani le-a cerut europarlamentarilor să se ridice în picioare pentru intonarea imnului. „Este vorba de respect. Nu înseamnă că eşti de acord cu viziunile Uniunii Europene. Dar dacă asculţi imnul unei alte ţări, trebui să te ridici în picioare”, a spus Tajani.

Richard Corbett, liderul Partidului Laburist, a descris incidentul ca fiind „o mişcare patetică”.

Fostul lider UKIP a postat pe contul său de Twitter că grupul „şi-a făcut prezenţa simţită” prin această demonstaţie.

Europarlamentarii UKIP, sub conducerea lui Farage, au făcut acelaşi lucru la începutul sesiunii Parlamentului European din 2014.

Farage, încercând să explice acţiunile europarlamentarilor, a declarat pentru Sky News, că „noi am urmat instrucţiunile domnului Tajani”. „Ne-am ridicat pentru intonarea imnului, dar ne-am întors cu spatele”, a adăugat Farage, pentru Sky News.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: