image
Sursa foto: hepta

Un profesor japonez este acuzat că și-a învățat elevii să facă ecstasy

Un profesor japonez riscă zece ani de închisoare, după ce i-ar fi învățat pe elevii său cum să producă ecstasy pentru a-și "aprofunda cunoștințele" despre produsele farmaceutice, relatează The Guardian.

Tatsunori Iwamura, în vârstă de 61 de ani, a fost comparat cu celebrul personaj Walter White din serialul Breaking Bad – un profesor de chimie, care a început să producă amfetamină după ce a aflat că suferă de cancer.

Profesprul Tatsunori Iwamura nu a produs el drogurile, ci i-a învățat pe elevii săi. În timpul cursului de științe farmaceutice, în 2013, el le-a cerut elevilor să producă MDMA – cunoscut sub numele de ecstasy – și 5F-QUPIC, de asemenea, cunoscut sub numele de 5E-PB-22 – o substanță similară cu marijuana, care a fost interzis în Japonia.

Autoritățile locale antidrog consideră că 11 elevi au produs drogul conform instrucțiunilor lui Iwamura. De altfel, patru studenți și un profesor asistent au fost audiați de către procurori, scrie libertatea.ro.

Legea japoneză cere cercetătorilor să obțină permisiunea autorităților regionale de a produce medicamente ilicite în scopuri academice. Profesorul avea o licență eliberată în afara orașului Ehime, în care se afla universitatea la care preda, dar această licență expirase.

„Ne cerem scuze sincer pentru că am provocat îngrijorări serioase studenților și părinților lor”, a declarat Tatsuya Mizogami, președintele universității, potrivit Kyodo.

Noutăţile partenerilor

comentarii: